LEGENDARNI NOGOMETAŠ

Ibrahimović o hororu u Jugoslaviji, otkrio je detalje tragedije: 'Otac me nije pustio u mrtvačnicu'

CALCIO - Serie C Italia - Milan Futuro vs SPAL
Roberta Corradin/IPA Sport / ipa
09.10.2024.
u 16:47

Sa Zlatanom su roditelji jedno vrijeme dolazili u Jugoslaviju, a onda je počeo rat u bivšoj državi i razveli su se. Prije nekoliko godina je za italijanski Corrriere dello Sport govorio o Jugoslaviji i što je njegov otac Šefik radio dok je trajao rat u Bosni i Hercegovini.

Legendarni švedski nogometaš Zlatan Ibrahimović nikad se nije sramio otkriti neke, pa i teške detalje iz svoje karijere i života. Stoga ne čudi što je postao autor nekoliko autobiografija. Ibrahimovićevi roditelji, Šefik i Jurga, emigrirali su iz Jugoslavije u Švedsku, a Zlatana su dobili 1981. godine.

Sa Zlatanom su jedno vrijeme dolazili u Jugoslaviju, a onda je počeo rat u bivšoj državi i razveli su se. Prije nekoliko godina je za italijanski Corrriere dello Sport govorio o Jugoslaviji i što je njegov otac Šefik radio dok je trajao rat u Bosni i Hercegovini.

- Među mojim prvim uspomenama iz djetinjstva je Jugoslavija. Tamo su me kao dijete vodili autom ili vlakom. Tamo je vladao komunizam, to je bio drugi svijet - iskren je bio Zlatan.

Zatim se osvrnuo na šokantnu smrt Šefikove sestre.

- Tijekom rata svaki dan je stizala vijest o smrti neke osobe koju smo poznavali, moj otac je jako patio zbog toga. Puno je pomagao izbjeglicama, a mene je pokušao zaštititi. Uvijek je to radio. Kad mu je sestra umrla u Švedskoj, nije me pustio u mrtvačnicu.

VEZANI ČLANCI:

Ibrahimović odlično govori jezike bivše Jugoslavije, a često je znao doći u Beograd. Danas je s majkom Jurkom u puno boljem odnosu nego s ocem Šefikom, a u početku nije želio ni nositi prezime.

Ušao je u sukob s ocem dok je bio u Ajaxu pa je igrao s njegovim imenom na dresu. Povjerenje je uslijedilo prije prelaska u Juventus.

- Bliži sam svojoj majci. S ocem je kao i uvijek, s njim nisam blizak kao s mamom jer smo oboje veliki egoisti. Ja sam isti kao on i kad se svađa samnom ne shvaća da se bori sam sa sobom jer smo identični po ponašanju. On me učinio onim što sam danas. Majka mi je bila stroga, više me tukla nego otac. Nikada to nije učinio. Kod njega je bilo dovoljno samo da ti kaže i da te pogleda da bi sve shvatio - rekao je Ibra. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije