Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kreću s utakmicama

Igor Bišćan nakon 25 godina vraća se na mjesto nesreće

Zagreb: Maxime Bernauer na prvom treningu Dinama
Foto: Matija Habljak/PIXSELL
1/2
23.06.2023.
u 15:09

Taj 8. rujna 1998. godine ostat će vječni podsjetnik na rezultatsku blamažu plavih i uz 2:3 poraz ispadanje u šesnaestini finala kupa.

Tadašnji trener Dinama, danas pokojni Zlatko Kranjčar, odveo je plave u Ligu prvaka nakon dvije utakmice sa Celticom (0:1 poraz u Glasgowu i 3:1 pobjeda u Maksimiru) i pripremao momčad za skupinu u kojoj su bili Ajax, Olympiacos i Porto. No, prije skupine tog elitnog natjecanja trebalo je obaviti formalnost, odigrati s Dugim Selom utakmicu šesnaestine finala Hrvatskoga nogometnog kupa.

No, ispalo je to sve samo ne formalnost, županijski ligaš priredio je pravu senzaciju i pobijedio s 3:2. Bili smo na toj utakmici neposredno uz klupu i nismo mogli vjerovati što se događa. Plavi su do poluvremena poveli s 2:0 pogocima Viduke i Šokote. Cico je odlučio poštedjeti vratara Butinu nastavka utakmice, pa je ostao dulje pod tušem, no kad se vratio iz svlačionice, u 75. minuti utakmice, bilo je već 2:2.

GALERIJA Ovako je Dinamo proslavio naslov prvaka, na Maksimiru se skupilo 16.000 gledatelja

Zagreb: Maxime Bernauer na prvom treningu Dinama
1/9

No, ni to nije bilo sve, domaći centarfor, koji se opraštao od nogometa, u 86. minuti doveo je Dugo Selo u vodstvo 3:2. Koje nije uspio "poništiti" ni Joško Jeličić iz jedanaesterca, vratar Ištvanić obranio je njegov udarac i u Dugom Selu počela je velika fešta, s punim pravom.

Da ne biste pomislili da se Cico Kranjčar šalio sa sastavom, iako Prosinečki i Mujčin nisu igrali, pogledajte tko je sve igrao: Butina (od 46. Vasilj), Rukavina, Mladinić, Tokić, Šarić, Jeličić, Bišćan (od 56. Banović), Šokota (od 80. J. Šimić), I. Cvitanović, Mikić, Viduka.

Od tog 8. rujna 1998. prošlo je puno vremena, i sad nakon 25 godina Igor Bišćan ponovno ide u Dugo Selo, ali sad kao trener plavih. U povodu stogodišnjice tog kluba, plavi će ondje igrati prijateljsku utakmicu, prvu pripremnu za novu sezonu. Bišćan nema na okupu sve zvijezde svoje momčadi, nedostaje mu desetak igrača, reprezentativaca. No, bit će to prilika za one koji se bore za ulazak u prvu momčad da Bišćanu pokažu što znaju i mogu.

VEZANI ČLANCI:

Uz sve izostanke, Bišćan može složiti zanimljivu momčad koja bi mogla izgledati ovako: Nevistić (Zagorac) - B. Šutalo, Bernauer, Perić, Bočkaj (Štefulj) - Ljubičić, Mišić - Špikić, Lukanić, Marin (Rukavina) - Drmić (Topić), a na raspolaganju osim spomenutih još su vratar Rajić te Gurlica, Soldo, Vasilj, Vrbančić i Barišić, a prije par dana priključili su se i Krdžalić i Sučić.

Susret se igra u Dugom Selu u 18 sati, a bit će zanimljivo vidjeti na djelu, dade li mu Bišćan priliku, 24-godišnjeg stopera Maximea Bernauera. On je prvi igrač koji je u ovom prijelaznom roku došao u Dinamo, no tek treba vidjeti hoće li dosadašnji igrač francuskog drugoligaša Paris FC-a biti prinova ili pojačanje, iako se to na osnovi jedne utakmice zasigurno neće moći objektivno procijeniti, pogotovu što se dečko sigurno još nije potpuno aklimatizirao i priviknuo na nove suigrače i zahtjeve u momčadi. No, u tom će mu slučaju i ovakva prijateljska utakmica zacijelo pomoći.

VIDEO Goran Ivanišević: 'Taj nesretni čovjek mi je uništio život...'

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije