Skandal

Igračima Hajduka izbrisani grbovi sa zvijezdom

Hajduk
30.11.2011.
u 15:15

Naime, Hajdukove legende na kalendarima za 2012. godinu na dresovima nemaju grb. Netko pametan u Hajduku, ili bolje rečeno lud, naredio je da se grbovi izbrišu jer je u njima zvijezda petokraka.

Lijepo nam je na fotografijama vidjeti neku ocvalu ljepoticu malo "sređenu" u photoshopu. Draže nam je sjećati se kako je izgledala u mladosti. Ali, kad netko iskrivljuje povijest, to je već grijeh. A razmjere skandala poprima kad to netko čini s poviješću nogometnoga diva kakav je Hajduk.

A baš to napravljeno je s Hajdukovim kalendarom za 2012. godinu. Složena je momčad s velikanima iz povijesti, od Beare do Šurjaka, ali najgore je od svega što se ne zna za koga su igrali. Naime, Hajdukove legende na kalendarima za 2012. godinu na dresovima nemaju grb. Netko pametan u Hajduku, ili bolje rečeno lud, naredio je da se grbovi izbrišu jer je u njima zvijezda petokraka. Zanimljivo, kad se broje naslovi ili kad se nabrajaju uspjesi, onda se u Hajduku rado diče i onima koje su osvojili s grbom koji je imao zvijezdu.

Hajduk je uvijek bio Hajduk, bez obzira na to što su igrači nosili na prsima, i taj sramotni čin društvo iz Poljuda ne može opravdati. Najgore je stidjeti se svoje povijesti ili je falsificirati.

– Sa skrivanjem povijesti ne mogu se složiti. Činjenica je da je Hajduk od 1945. do 1990. godine nosio taj grb i glupo je sada to nijekati. Kako bi bilo da se opet promijene vremena pa da netko u budućnosti briše hrvatski grb – kaže nam Ivan Buljan.

Na kalendaru nema blagdana, nedjelja...

– Otkad je ova uprava u klubu, radi se svaki dan, nema praznika – šaljivo je dobacio jedan od onih koji su vidjeli kalendar.

– Nitko nema pravo brisati Hajdukovu povijest – kaže ogorčeno bivša desetka bijelih Jurica Jerković.

Ključne riječi

Komentara 52

BM
Boris Markovic
19:49 30.11.2011.

@sotokuco: Onda koristi gugl prevodioca.

SO
sotokuco
20:09 30.11.2011.

Što si rekao?

SO
sotokuco
19:43 30.11.2011.

Komentirao bi ali ne razumijem cjelinu teksta.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije