NOGOMET - DINAMO

Ilija Lončarević napokon lansirao Ligu mladih

12.03.2003.
u 00:00

U ligi će igrati Dinamo, Zagreb, Varteks, S. Belupo, H. dragovoljac i Sesvete

ZAGREB - Godinama sportski direktori u Maksimiru nisu prljali ruke. Uglavnom su ispijali najfinija vina čekajući blagoslov bossova, poslije kojeg bi u modre salone stigla pojačanja poput Mikulenasa, Miure, Ardilesa...

Ilija Lončarević, Dinamov sportski direktor, odlučio je zasukati rukave. Zdravko Mamić je još prije Nove godine poručio da je Dinamov pogon za mladež igrački najdojmljiviji u povijesti kluba, a Lončarević ga je oblikovao po svom ukusu.

Rasporedio je trenere, napravio program, gradi sportski institut u Maksimiru... Međutim, Ilijin najvažniji projekt tek je sada dobio zeleno svjetlo. Famozna Liga mladih, koju je godinama pokušavao vratiti na scenu, sljedeći tjedan kreće u novom izdanju.

- Dobio sam podršku nekoliko klubova i HNS-a te sada možemo početi. U ligi će igrati Dinamo, Zagreb, Varteks, Slaven Belupo, Hrvatski dragovoljac i Croatia Sesvete. Zamišljeno je da u njoj igraju igrači do 22 godine, ali pravo nastupa imat će i tri starija igrača, kao i tri gosta ili igrača koji će negdje biti na provjeri - zadovoljno je izvijestio Lončarević.

Jasno, Ilijin osnovni cilj s Ligom mladih je zbrinuti igrače koji su završili s juniorskim stažom, a koji se nisu uspjeli nametnuti najboljoj garnituri. Do sada su takvi igrači bili posuđivani klubovima i često to nije bilo najsretnije rješenje. Lončarević je dobro proučio kako to rade u Europi, posebno u Engleskoj.

- Mladim će igračima u ligi biti omogućen bolji i lakši razvoj. No, treneri prve postave imat će u utakmicama priliku iskušati i starije igrače ako za takvo što osjete potrebu. Šteta je što ostali klubovi nisu osjetili potrebu da se uključe.

Međutim, Lončarević je u ponedjeljak naslijedio Antu Čačića na klupi Inkera koji si je zamrsio zamišljeni povratak u Prvu ligu. Dinamo je još prošle godine odlučio dati punu podršku Zaprešićanima i sada im je ustupio jednog od ključnih klupskh ljudi.

- U Inker odlazim samo kako bih mu pomogao da se vrati u elitno društvo. No, sve svoje obveze u Dinamu nastavit ću normalno obavljati. Kako? Odreći ću se nekih društvenih stvari...

Lončarević je usredotočen samo na nogomet. Svakako dobra vijest. Još bolja je da se vratio nogometnoj mladeži. U radu s njom premca mu nikada nije bilo...

R. Šola

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije