PRIZNANJE

Ivan Perišić prema statistikama drugi najbolji igrač Svjetskog prvenstva!

Ivan Perisic
Foto: Reuters/PIXSELL (Ilustracija)
30.06.2014.
u 16:04

Ispred njega je samo najbolji strijelac James Rodriguez

Zaljubljenike u statistiku oduševit će ono što je FIFA objavila, a tiče se apsolutno svega što nogometaši na terenu rade – od dodavanja, pogodaka, pokušaja postizanja pogodaka, asistencija, pretrčanih kilometara...

Projekt je to u suradnji s Castrolom i to "indeksiranje" uvedeno je na Kupu konfederacija još 2009., potom se nastavilo na Svjetskom prvenstvu 2010. i Kupu konfederacija 2013., a imamo ga i na ovom prvenstvu.

A najzanimljivije brojke kažu da je na ovom prvenstvu postignuto 2,8 pogodaka po utakmici dok ih je prije četiri godine bilo 2,3. U prosjeku se dobiva 0,2 crvena kartona, a 2010. bilo ih je 0,3. Žutih je 2,9 u odnosu na 3,8, lopta je u igri 55,9 minuta po utakmici dok je 2010. bila točno 54 minute.

Foto: Sanjin Strukic/Pixsell

Najviše pogodaka postigla je Nizozemska, njih 12, a samo jedan je bio iz prekida – kazneni udarac protiv Meksika. Ipak, najbolja je napadačka momčad Brazil jer su postigli osam pogodaka, 19 udaraca im je blokirano, 21 udarac je obranjen, a 22 nisu išla u okvir. Najbolji je Brazil i u defenzivi, bili su u 105 uspješnih duela, imali deset blokiranih udaraca, a Julio Cesar branio je šest pokušaja protivnika. Najbolje dodaju Čileanci, imali su 1850 uspješnih paseva, odnosno 77 posto.

Što se igrača tiče, najbolji je James Rodriguez sa 15 pokušaja i pet pogodaka. Najviše je pretrčao Marcelo Diaz iz Čilea – 52.212 metara. Najviše uspješnih dodavanja imao je Gary Medel, njih 281, odnosno 90,9 posto. Najuspješniji vratar je Ben Foster, imao je dvije obrane nije ni postigao gol, ali branio je samo jednu utakmicu.

Najefikasnija je utakmica ona između Švicarske i Francuske, bilo je sedam golova, pet iz igre, dva iz prekida, upućeno je 25 udaraca u okvir i 15 izvan okvira gola. Najnediscipliniranija utakmica bila je ona između Grčke i Kostarike sa sedam žutih kartona i jednim crvenim.

Napravljena je i indeksacija svih elemenata igre, a maksimalan broj bodova je deset. Prvi je James Rodriguez sa 9,79 bodova, a slijedi Ivan Perišić sa 9,74.

Detaljnije o svakoj reprezentaciji pogledajte OVDJE.

>> Perišić u idealnoj momčadi turnira i najbolji veznjak SP-a!

Ključne riječi

Komentara 7

Avatar Idler 3
Idler 3
18:22 30.06.2014.

Upravo je statistika često put jedini pokazatelj pravog stanja stvari. Sad zamislite kad bi još sam Olić i Mandžukić bili u prvih deset.....gdje bi nam bil kraj. Perišiću iskrene čestitke na postignutom !!!

DU
Deleted user
17:33 30.06.2014.

Zalosno, ne dirajte djecaka. Igrao je izvrsno za svoje mogucnosti. Daleko je od prvog, drugog i desetog na ovom SP, ali je dobar ko kruh.

BA
Bananaman
00:02 01.07.2014.

Po drugi put ste mi izbrisali komentar sto sam rekao da se od statistike ne dobivaju bodovi,I da su nasi dobili nezasluzenih €140000 po glavi za onaku sramotnu predstavu. sram vas bilo vecernji.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije