Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 133
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ZNAKOVIT ODGOVOR

Ivan Rakitić progovorio o mogućem dolasku u Hajduk: 'Znam da to sve zanima, ali...'

Na današnji dan, 11. srpnja, godine 2018. ostvarena je najveća pobjeda u povijesti hrvatskog nogometa
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
1/3
28.06.2024.
u 16:02

Mislim da je Hrvatska, generalno gledano, bila jako dobra. OK, protiv Španjolske smo izgubili 3:0, ali imali smo i mi svojih prilika za postići gol. Istina je da to nije bila naša najbolja utakmica, ali rezultat definitivno nije mjerilo prikazanog - kaže Rakitić

Velika želja Hajduka za sljedeću sezonu je Ivan Rakitić. Jedan od stožernih igrača hrvatske reprezentacije na SP-u u Rusiji 2018. nalazi se na novoj prekretnici karijere. Ugovor ga još vezuje za saudijski Al Shabab, ali vrlo je lako ostvariva želja Hajdukovih navijača da ga već od ljeta vide u bijelom dresu.

Rakitić je u velikom intervjuu kojeg je dao Tportalu progovorio i o tome, ali najprije je komentirao nastup Hrvatske na Euru u Njemačkoj. Rakitić već neko vrijeme nije među reprezentativcima, ali i ovoga puta bio je njihov najvatreniji navijač. Podsjetimo, Hrvatska je svoj nastup na kontinentalnoj smotri završila u skupini:

Na današnji dan, 11. srpnja, godine 2018. ostvarena je najveća pobjeda u povijesti hrvatskog nogometa
1/6

- Mislim da je Hrvatska, generalno gledano, bila jako dobra. OK, protiv Španjolske smo izgubili 3:0, ali imali smo i mi svojih prilika za postići gol. Istina je da to nije bila naša najbolja utakmica, ali rezultat definitivno nije mjerilo prikazanog. Španjolci su rano poveli, a onda je to dodatno opterećenje. U skupini smo jedino mi doveli Španjolce u probleme. Potom smo primili golove u 95. i 98. minuti, čime smo ostali bez četiri boda. Da smo ih imali šest sada bi se veselili osmini finala. Imam dojam da sve ono što smo prošlih godina dobivali, da nam je sada oduzelo. I ovo razočarenje zapravo je potvrda toga što sam govorio ranije, odnosno da je Hrvatska nogometna velesila. Jer da nije, onda ne bi sada toliko žalili i tugovali. Zato i je ovo ovako bolno. No, bez obzira na sve, puno toga dobroga se napravilo. Ponosan sam na moje Vatrene, izbornika Dalića. A posebno na Luku', rekao je Rakitić za tportal.

Kazao je koju riječ i o neumornom kapetanu Luki Modriću.

- A što reći za Luku? Ja bih volio, baš kao što je i on rekao, da igra cijeli život. Naravno, Luka je taj koji će odlučiti. On je moj veliki brat, zahvalan sam mu za sve. Sada neka se odmori i opusti, i tijelo i glavu. Ja sam uz njega, ali nadamo se svi mi navijači reprezentacije da će biti što duže uz nas i u dresu Vatrenih'.

Rakitić je dakle, upitan i o tome hoće li zaigrati za Hajduk:

- Znam da sve zanima, ali sada sam na odmoru i nemam zasad ništa reći na tu temu', poručio je Rakitić.

Ključne riječi

Komentara 2

PA
Pametanumoruludih
19:34 28.06.2024.

Sjecam se utakmice protive Turske na Euru prije nekoliko godina kad smo isto tako dobili gol u zadnjoj minuti jer si ti pimplao loptom dok je nisi izgubio. Nitko ne prosipa vec dobivene utakmice kao Hrvatska. I nikad ih ne uce kako igrati bunker 2-3 minuta.

NK
Najam krova
16:41 28.06.2024.

Opet znamo prvaka prije početka natjecanja.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije