SLOVAN U LEDENOJ

Ivan Švarny bivšim suigračima: Ovaj mi put niste prijatelji...

'06.09.2013., Dom sportova, Zagreb - 1. kolo kontinentalne hokejaske lige, KHL Medvescak - CSKA Moskva.  Photo: Igor Kralj/PIXSELL'
Igor Kralj/PIXSELL
13.09.2013.
u 13:50

A Medveščak ima čak 24 Sjevernoamerikanca, Slovan Bratislava samo jednoga

Slovački Bek Ivan Švarny već je bio na izlaznim vratima Medveščaka, zapravo su se vrata već i zalupila, no teška ozljeda Amerikanca Kylea Klubertanza vratila ga je u medvjeđi brlog. U prve tri utakmice ostavio je vrlo dobar dojam, a večerašnja utakmica (19.30, Sportklub) protiv Slovana iz Bratislave za njega će biti posebna. Naime, u tom je klubu proveo protekle dvije sezone.

– Sretan sam što ću igrati protiv Slovana. Prije i poslije utakmice razgovarat ću s bivšim suigračima, ali kada pak padne, više nećemo biti prijatelji. Neću imati baš nikakvog popusta prema njima – poručio je Švarny.

Savjetovao trenera Frencha

Slovan je u prošloj premijernoj sezoni odmah stigao do doigravanja, a zanimljivo, u momčadi je samo jedan igrač koji nije Slovak ili Čeh – Kanađanin Jonathan Sigalet.

Nakon dva uzastopna poraza (Riga, Prag) medvjedima bi pobjeda protiv Slovana puno značila.

– Moramo pobijediti jer ovo nam je i posljednja domaća utakmica prije odlaska na turneju po Rusiji – kaže bek medvjeda.

Švarny, inače slovački reprezentativac, komentirao je dva uzastopna domaća poraza:

– Nisam zabrinut jer Riga i Prag nisu nas nadigrali. Ovo je tek početak sezone, moramo naučiti iz pogrešaka, još više trenirati te početi pobjeđivati. Bez brige, uzdignute smo glave, a sezona ide jako brzo pa nemamo previše vremena za razmišljanje o porazima.

Naravno, dečki u svlačionici i trener French razgovarali su sa Švarnyjem o plusevima i minusima Slovana.

Uh, ta daleka putovanja

– Nadam se da će moji savjeti pomoći. Moramo paziti na njihov \"powerplay\" jer je vrlo dobar. Imaju tri početna poraza, krenut će vrlo čvrsto u prvih 10 minuta i probati zabiti. No mi im to nećemo dopustiti – rekao je Slovak i poručio:

– Ovo je strašna liga, visoka razina hokeja. Moramo dati sve od sebe baš svaku utakmicu, to je jedini način da idemo naprijed.

Zahvaljujući prošloj sezoni Švarny i te kako dobro zna koliko će se momčad naputovati ove sezone.

– Novosibirsk, Vladivostok, Habarovsk i Omsk najneugodnija su gostovanja. Naravno, zbog udaljenosti. Neki su od tih gradova 12 sati avionom od Zagreba, odnosno 10 vremenskih zona. No sve momčadi putovat će jednako pa nam to ne može biti isprika – zaključio je.

aSa 175 centimetara Ryan Vesce najniži je igrač Medveščaka, no jedan je od najiskusnijih što se tiče KHL-a. Posljednje dvije sezone igrao je u Torpedu iz Nižnji Novgoroda pa je od početka sezone zadužen da suigrače upoznaje s \"čarima\" Ruske lige.

Baš zbog tog iskustva dva uzastopna poraza nisu ga obeshrabrila.

– KHL je superujednačena liga, prošle sezone, dok sam igrao u Torpedu, morali smo doslovno krvariti za svaki bod. Zato me ne brinu ova dva poraza. Bit će puno amplituda u rezultatima tijekom sezone, no imamo odličnu momčad.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije