SLALOM U LENZERHEIDEu

Ivica potvrdio i slalomski Globus!

Ivica Kostelić
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL
1/8
19.03.2011.
u 12:30

Najveći Ivičin konkurent za mali globus, Jean-Baptiste Grange, oprostio se u prvoj vožnji.

Ivica Kostelić osvojio je i slalomski Kristalni globus! Iako s 18. mjestom slaloma u Lenzerheideu nij uzeo ni bod, najveći konkurent Jean-Baptiste Grange izletio je još u prvoj vožnji i ostao na 442, a Šveđanin Myhrer sa 6. mjestom stigao je tek na 423 boda, 55 manje od Ivice.

Ivici je to, nakon 2002., drugi slalomski globus, a i ove sezone drugi mali, uz onaj iz kombinacije.

Nakon što se i zadnji skijaš spustio stazom, Ivičino lice bilo je u krupnom kadru na ekranu. Izgledao je tužno, nezadovoljno što nije ni čudno. Samokritičan kakav je, sigurno ga 18. mjesto na kraju fantastične sezone nije usrećilo, ali kad mu je u ruke stigla kristalna kugla, odmah je bio bolje volje i rastrčao se po ciljnoj areni. Kad se popeo na postolje, osmjeh se raširio od uha do uha.

Za vrijeme himne i Ivica je plakao, a ni mama Marica u publici nije mogla suspregnuti suze. A kad se popeo na postolje Svjetskog kupa 2010./2011. sezone, po prvi put na najvišu stepenicu, sreći nije bilo kraja. Ivica je vrištao, Janica slikala, publika pljeskala...

U posljednjem slalomu sezone slavio je Talijan Razzoli, drugi je bio Austrijanac Matt, a treći Nijemac Neureuther.

Utrka ženskog velelsaloma je otkazana čime je Nijemici Marie Reisch pripao veliki Globus sa samo tri boda prednosti nad Amerikankom Vonn.

Ključne riječi

Komentara 48

JB
Juda ben Tudum
22:39 19.03.2011.

kad se samo sjetim kako su mu novinari htjeli podvaliti velicanje fasizma

LJ
love joe
09:26 19.03.2011.

DOBAR MOMAK PRAVI HRVAT JUNAČINA BORAC DA DOĐE DO CILJA JOŠ DA MU NAĐEMO HRVATICU DA PRAVI JUNAKE NA JUNAKA

Avatar pahor
pahor
10:48 19.03.2011.

Kosti se lome na skijanju a ne na UfC-u

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije