ALPSKO SKIJANJE

Ivica pred hrvatskim drukerima !

20.12.2001.
u 00:00

* Slovenci nakon dugog vremena imaju sve uvjete za vrhunsku predstavu: dovoljno snijega, dobru formu svojih skijaša, čak tri utrke i - zajamčenu zaradu od hrvatskih drukera koji će bodriti Ivicu

Kranjska Gora, Podkoren i staza pod Vitrancom takvu su priliku dugo čekali: tri utrke Svjetskoga kupa! Dva veleslaloma i slalom, najbolji skijaši svijeta, pred publikom koja nikada nije zakazala. Okupiti 15 ili 20 tisuća ljudi, koliko će ih sigurno biti u subotu, mogu uz Kranjicu još samo Kitzbühel, Wengen i, eventualno, Schladming na noćnom slalomu. Ima čak i svježeg snijega, što znači da je vrhunski ugođaj zajamčen.

Prva dva dana rezervirali su veleslalomaši, sve zanimljiviji su okršaji Francuza Covilija, Švicarca Von Grünigena, Austrijanca Raicha, Finca Uotile i najuspješnijeg skijaša Svjetskoga kupa u posljednje vrijeme, Bodea Millera. U Alta Badiji je pao i ostao bez pobjede. Mogući favorit je i maleni Šveđanin Nyberg, koji već zna što znači pobjeda pod Vitrancem.

Ivica Kostelić još nije favorit, ali je 12. mjestom u Alta Badiji pokazao da mu ove sezone i ta disciplina ide. Još uvijek s visokim brojem koji ipak malo koči ambicije, ali zato s ogromnom voljom i samopouzdanjem stečenim odličnim rezultatima. Ivica poznaje stazu jako dobro, odgovara mu što spada u teže, tehnički zahtjevnije.

- Posebno mi znači što ću skijati pred našim navijačima. Znam da će ih biti mnogo više u subotu, ali valjda će se koji oglasiti i u četvrtak i petak... - vjeruje naš skijaš.

Dakle, četvrtak i petak za zagrijavanje i nove bodove, subota za - spektakl. I lov na slalomsko postolje momka koji je drugi u ukupnom poretku slalomaša Svjetskoga kupa!

KRANJSKA GORA Dan FIGENWALD i Dražen BREITENFELD

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije