LOK - BEL 1:0

Ivković: Da smo prošli Minsk, igrače bismo tražili preko oglasa

Lokomotiva Slaven Belupo (1)
Foto: Daniel Kasap/Pixsell
1/7
29.07.2013.
u 22:01

Ivkovićeva momčad nakon tri kola ima tri pobjede i devet bodova, iza nje je Hajduk sa sedam, treći je Dinamo sa sedam...

Ovo je povijesni dan za Lokomotivu! U utorak će se na Kajzerici iz novina izrezivati i uramljivati tablica Prve HNL jer lokosi su prvi put otkad postoje (od 1914. godine) lideri prvenstva!

Možda utakmica, bolje rečeno uspavanka lokosa i farmaceuta i nije bila najbolja propaganda Lige 10, ali utoliko je Ivkovićeva pobjeda veća. Oni su neusporedivo slabiji nego lani, oni nemaju ni zvijezde, ni svoj stadion, ni publiku, a još uvijek ih nitko ne može pobijediti.

Lokosi u posljednjih 10 utakmica u Prvoj HNL imaju samo jedan poraz, od Dinama, a u novoj sezoni nanizali su tri čiste pobjede.

- Dokad ćemo ostati prvi? Dokle god budemo igrali u gostima – našalio se Ivković, koji već odavno nije hit, nego evergreen Hrvatske lige. Majstor svoga posla...

- Ma znamo da ne možemo biti prvi, jer se zna koja je najbolja momčad lige, ali nama je bitno da ostanemo pri vrhu.

Iako mu je ovo bila vjerojatno najslabija utakmica ovog ljeta, imao je suparnika koji mu ne bi zabio ni da se igraju tri utakmice. Jednom, samo jednom famaceuti su došli pred Picaka (Brlek) i Lokomotivin vratar iskazao je sjajan refleks. Sve ostalo bilo je na strani usporenih i umornih, ali strpljivih i pametnih lokosa...

- Potrošila nas je jako utakmica protiv Dinama iz Minska i da smo ostali u Europi, bili bismo prisiljeni igrače tražiti preko oglasa. Premalo nas je – kaže Ivković žaleći se kako će još mjesec i pol dana biti bez Pavičića i Budimira, a ozlijeđen je i Musa.

Pogodak odluke bio je majstorski potez Mesarića; najprije je presjekao napad gostiju, pa munjevito krenuo pred vrata suparnika i onda sjajno glavom naciljao u kut nakon ubačaja Pajača. Akcija za čisti desetku!

Lokomotiva sada privremeno seli u Kranjčevićevu, pa će i derbi s Hajdukom za dva tjedna igrati na istom stadionu.

1. Lokomotiva 9, 2. Hajduk 7, 3. Dinamo 7 , 4. Rijeka 5, 5. Split 4, 6. Istra 4, 7. Zadar 3, 8. Slaven Belupo 2, 9. H. dragovoljac 1, 10. Osijek 0.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije