NAKON ŠOKA NA POLJUDU

Ivković o kolapsu Hajduka: 'Iz godine u godinu problem. Nije to slučajno'

Uzvratna utakmica 3. pretkola Konferencijske lige između Hajduka i Ružomberoka
Foto: Ivana Ivanovic/PIXSELL
1/3
17.08.2024.
u 14:36

"Stalno se negdje vrte, ali nisu to neke ozbiljne namjere niti je to neka ozbiljna želja ili da vidimo da u klubu, a Hajduk je institucija, nešto rade drugačije, da se približava vrhu", kaže Tomislav Ivković

"Senzacija Ružomberoka u Hrvatskoj! Opet nisu zabili, ali su uspjeli proći", riječi su slovačkih medija nakon velike senzacije koja se ne događa prvi, a sigurno ni zadnji put kad je Hajduk u pitanju. Naravno, pritom misle da nitko od njihovih igrača nije morao zabiti jer dvomeč je odlučio - bizarni autogol Zvonimira Šarlije u sedmoj minuti. Hajduk je ispao od Ružomberoka s ukupnih 1-0 u trećem kolu Konferencijske lige. Bez ispaljenog metka unatoč ogromnoj dominaciji prikazanoj na Poljudu, posebice u prvom poluvremenu.

Tako su Slovaci stišali i ljetnu eurofiju koja se u Hajduku pojavljuje svakog ljeta, pa obično ubrzo splasne, a kako je Dinamo krenuo u ovu sezonu, možda će u Hajduku više razmišljati da sezonu samo okončaju na top 4 poziciji kako bi mogli i iduće sezone igrati u Europi.

Stručni komentator HRT-a Tomislav Ivković prokomentirao je ovaj neočekivani ishod: "Žao mi je, ja sam prognozirao da se radi ražanj, a zec je u šumi. Previše je bilo preskakanja protivnika. Razmišljalo se već o sljedećem suparniku. S obzirom na ždrijeb postojala je nada da bi se moglo otići daleko, ali Ružomberok je momčad koja je pobijedila Hajduk 1:0 u dvije utakmice, s time da ne znam je li Hajduk u prvoj utakmici imao ijednu šansu. Nisam shvatio što je igrao Trajkovski, zašto je Livaja ispred njega, a on iza njega. Ako se najavljivalo, onda je Livaja trebao biti ta desetka, a Trajkovski gore u špici...

GALERIJA Zlatna Barbara Matić popela se na pozornicu i pozdravila Imotski uoči koncerta

Uzvratna utakmica 3. pretkola Konferencijske lige između Hajduka i Ružomberoka
1/16

Sam Hajduk nas je naviknuo da ovakvi problemi dolaze sada iz godine u godinu. Ja sam rekao, stalno govorim - problem nije u treneru ni toliko u igračima, nego je problem da ljudi u Hajduku moraju promijeniti svoj način razmišljanja o tome kako voditi klub. Nije slučajno da Hajduk toliko dugo ostaje bez Europe i ostaje bez titula.

Stalno se negdje vrte, ali nisu to neke ozbiljne namjere niti je to neka ozbiljna želja ili da vidimo da u klubu, a Hajduk je institucija, nešto rade drugačije, da se približava vrhu. Da je to klub i momčad koji definitivno mogu biti ozbiljan problem ili velik pritisak na Dinamo, koji je u ovom trenutku ponovno iznad svih. Tako da neka porade prvo na sebi, a poslije razmišljaju o bilo čemu drugome."

VIDEO Hajduk već priznao potpuni poraz? Kalinić: 'S Dinamom se nemamo što uspoređivati. Kvalitetniji su'

Komentara 4

MA
Marsi
16:08 17.08.2024.

Hajduk ima vise navijaca na stadionu nego Dinamo. Znaci problem je u struci i tako vec 20 godina.Da barem igraju sa svojim klincima a ne sa tim silnim strancima, nista im nebi zamjerio...

PA
Pajdo
15:26 17.08.2024.

NE troši dok plaću nisi dobio žito se žanje kad sazrije.

XY
XYZ52
16:59 17.08.2024.

Nogomet igram i analiziram vec desetljecima i bez imalo lazne skromnosti, napravio bi bolji posao od Gattusa da sam da sam sjedio na klupi Hajduka.. Nekoliko kljucnih promjena, Mate Antunovic pocinje utakmicu od samog pocetka, umjesto Trajkovskog. Antunovic je visok,, brz i snazan momak, pun energije i zeljan gplova, koji je u Ligi prvaka za juniore dokazao da zna dati gol za razliku od vecine ostalih navalnih igraca. Trajkovski ima 10-15 kg viska i moze biti samo rezweva. Kalik je izraziti nogometni antitalent i kada on i Krovinovic igraju u isto vrijeme, to samo moze biti uzas i strava, koji nadmasuju najbolje Hitchockove filmove. Sto Gattusso radi s igracima na treningu, ne znam, ali Livaja izgleda kao da je prebolio tifus. Izgubio je puno misicne mase i vise nema snage u udarcu i u dribling kao prije, te ne igra dobro. Nekoliko je puta dolazio u zadnjih par utakmica sam pred vratara i pucao frljoke, umjesto da podere golmana i mrezu, kao sto je prije radio. Na lijevom krilu nemamo boljeg u ovom trenutku od Sahitija mada je Dajaku, lijevo krilo, bolji od Sahitija na toj poziciji,, odstranjen iz tima, na dusu Gattusu. Izbor bekova je limitiran zbog ozljeda Melnjaka i Sigura. Razocaravajuce je koliko sansi igraci Hajduka trebaju da postignu gol, kao i Gattuso koji nije u stanju bolje iskoristiti potencijal igraca koje ima a ciji je izbor uistinu limitiran, na dusu sportskog direktora i cijele uprave.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije