Iz minute u minutu: Ajax - Dinamo 2:3

04.10.2007.
u 22:10

TIJEK SUSRETA

Ajax - Dinamo 2:3

1. poluvrijeme
1' - Početni udarac ima Dinamo. Već na početku Mandžukić s desne strane pronalazi Modrića na 17 metara koji prmiruje loptu i bez oklijevanja puca, to ide metrar iznad vratnice.

'4 - Opasnost za plave, slično kao akcija Dinama, a nakon kornera udarac glavom, Koch je uspio doći do lopte. U sljedećem napadu Dinama opet korner, ali je obrana Ajaxa to riješila izbacivanjem u aut.

'7 - Visoka svijeća na polje Dinama, nitko ne reagira dobro, Suarez je spretan i u padu puca, srećom za Dinamo otišlo je metar od gola.

'9 - Vukojević puca sa 20-ak metara, ali je otišlo daleko od gola.

'12 - Novi korner za Dinamo, Modrić nabacuje, Stam najviši.

'14 - Mandžukić je uspio s desne strane ubaciti, Tadić je pucao, ali pogađa desnu vratnicu glavom sa 10 metara. Natrčao ej Modrić na odbijanac, ali je pucao pored gola. Najizglednija prigoda na utakmici.

'15 - Dinamo je vrlo dobro otvorio utakmicu, nema straha ili isključivo gledanja na svoj gol. Uglavnom pokušavaju ubačajima sa strane i udarcima s 20-ak metara, no domaći su odlično postavljeni i uz malo sreće drže nulu. Ajax ne srlja, imao je dvije vrlo lijepe prigode.

'20 - Modrića je s lijeve strane pucao iz daljine, no njegov ubačaj je završio u rukama nizozemskog vratara.

'23 - Nizozemci također prijete preko bokova gdje ima najviše mjesta. Mladi napadački tandem Mandžukić i Tadić, pak na drugoj strani, odlično funkcioniraju i stvaraju prilike.

'24 - Luka Modrić je izveo slobodan udarac s lijeve strane iskosa no njegov šut završava u živom zidu, a lopta kod Stekelenberga.

'27 - Na polovini prvog dijela obje momčadi često griješe, međusobno si predaju lopte, a Gordon Schildenfeld ruši nizozemskog napadača na rubu šesnaesterca. Srećom, skraćeni korner Ajax nije pretvorio u opasnu šansu.

'30 - Nova prilika za Dinamo! Pokrivač je odapeo iz daljine, a nizozemski vratar u posljednji trenutak spriječio da lopta pređe crtu. Dinamo je uspio uzeti odbijenu loptu, Sammir je prošao dvojicu, no zatim ostao bez lopte. Nakon prvih pola sata igre, Dinamo je bolja momčad, igraju otvoreno.

'31 - Van der Wiel je srušio Mandžukića koji je s lijeve strane utrčavao u kazneni prostor, a engleski sudac opokazao na bijelu točku! Prije izvođenja kaznenog udarca izašao je Colin, a zamijenio ga Francuz Delorge.

'33 - GOOOL! Luka Modrić je izveo jedanaesterac, te mirno pucao na mjesto gdje je stajo vratar. Ni zvižduk 20.000 navijača nije omeo Lukinu desnicu! 0:1

'33 - Nakon 120 minuta igre rezultatski je ponovo sve na početku - očekuje nas neizvjesnih sat vremena. Dinamo mora zabiti gol više.

'39 - Heitinga je požzutio zbog prekršaja na Modriću, a zatim i Tadić zbog oštrog prekršaja.

'43 - Suarez je s vrha kaznenog prostora silovito odapeo, te pogodio točno u Georga Kocha. Bila je to najveća prilika za domaće nogometaše. Miniutu kasnije Urugvajac je zbog simuliranja također dobio opomenu engleskog suca.

'45+1 - Kraj prvog poluvremena. Golom Luke Modrića s bijele točke u 34. minuti Dinamo je došao do toliko željenog izjednačenja ukupnog rezultata, te će posljednje poluvrijeme odlučivati o tome tko će nastaviti natjecati u Europi. Dinamo je imao više prilika, mnogo kombinirao, često pucao preko gola i na kraju se isplatilo - na odmor odlaze s nadom u prolaz.

2. poluvrijeme
'46 - Prvi napad imaju domaći i zasad u sastavima nema promjena. Očekuje nas uzbudljivi nastavak, obje momčadi moraju postići bar jedan zgoditak. Dinamu odgovara jedino pobjeda.

'47 - Dinamo na početku ima dovoljno prostora za kombinacije, koje u pravilu kreću preko Luke Modrića.

'48 - Modri mnogo više trče od Kopljanika, trude se i pokušavaju, no zasad nemaju rješenje za posljednju liniju Ajaxa kojom ravna Jaap Stam.

'50 - Raspoloženom Modriću sve češće se pridružuju Tadić i Mandžukić pa Zagrepčani prijete sa nekoliko strana.

'52 - Ajax kombinira od noge do noge, a Dinamovci presijecaju njihove napade već na sredini terena. grubim startom Heitinga je točno na centru srušio Mandžukića.

'55 - Hrvoje Čale uspio je zaustaviti Heitingu te loptu dodati vrataru Kochu. Dinamova igra nije pala, bore se i dalje. Igra se vrlo otvoreno, mnogo je prostora - gol bi mogao pasti u svakom trenutku.

'57 - Schildenfled je vrlo siguran, često zaustavlja nizozemske napadače, posljednji puta Rommedahlu je "skinuo" loptu s noge u izglednoj prilici pred Kochom.

'59 - Jaap Stam je najveća opasnost za Dinamove napadače, pokraj njega s loptom ne mogu proći.

'62 - Ogararu je u 62. minuti zamijenio Van der Wielea, a minutu ranije Mario Mandžukić požutio zbog grube igre.

'65 - Šifo je zbog grubog starta dobio karton, skupio je Šibenčanin nekoliko opomena pa je odluka suca Clattenburga bila očekivana.

'66 - Dino Drpić također spremno prati domaće napadače, a Georg Koch spremno hvata udarac Suareza.

'67 - Emanuelson je s lijevog boka pokušaop ugroziti Dinamovog vratara no lopta odlazi visoko iznad gola.

'69 - Sammir je svoje mjesto prepustio Diddyju' Gueli.

'71 - Udarac Madura odbio se od Drpića, a lopta završila u korneru, no Nizozemci nisu uspjeli zaprijetiti iz prekida.

'72 - Fenomenalni Georg Koch obranio je bombu urugvajskog reprezentativca Suareza s 29 metara.

'75 - Luka Modrić je zakasnio u startu na Emanuelu, te je nepotrebno dobio karton.

'77 - Koch ponovo spašava Dinamo! Suarez, koji se najčešće probija kroz Dinamovu obranu, iz mat-situacije je pucao u gornji lijevi kut, no iskusni Nijemac refleksno boksa loptu u aut.

'78 - Mihael Mikić ušao je umjesto Josipa Tadića. Njegova brzina bi trebala povećati opasnost na desnoj strani za Ajaxov gol.

'81 - Suarez se ponovo prošetao pokraj Dinamovih branića, no srećom pucao vrlo loše. Svježi Mikić oduzeo je loptu, ubacio za Modrića, no sudac griješi i sudi zaleđe.

'85 - Žuti za Rumunja Ogararua zbog prekršaja na Gueli.

'88 - Luka Modrić je želio sam riješiti utakmicu, nakon solo akcije je pred nizozemskim vratarom prešao dvojicu, no njegov udarac Stekelenberg je ipak uhvatio.

'90 - Zbog sudara glavama teren je nakratko napustio Manduro.

'90+1 - Bad Blue Boysi ne prestaju s bodrenjem igrača, Ajax ArenA odzvanja njihovim navijanjem.

1. produžetak
91' - Započeo je prvi produžetak, Dinamo ima prvi napad. Momčadi će igrati dva puta po 15. minuta, nema pravila "zlatnog gola", odigrat će se punih 30 minuta, a ukoliko ne bude promjene rezultata pobjednika će odlučiti jedanaesterci.

92' - Dino Drpić iz kornera gađa glavom pokraj gola, čime prva prilika za pogodak u produžetku odlazi u vjetar.

94' - GOOOL! Mihael Mikić odlično je ubacio s desne strane, lopta prelazi na drugu stativu, gdje Mario Mandžukić sa šest metara matira nizozemskog vratara za veliko slavlje Dinama! 0:2.

96' - GOOOOL! Mario Mandžukić definitivno je potvrdio status modrog junaka u Amsterdamu! Dinamo je preko mladog napadača došao do velikih 3:0 i praktički stavio točku na i. Mandžukić je primio loptu na 25 metara, sjurio se u šesnaesterac i po drugi puta se upisao u strijelce. 0:3.

102' - GOOOL! Ajax je smanjio u 102. minuti preko Huntelaara, koji postavlja nogu na oštar ubačaj Ogararua te smanjuje zaostatak domaćina na 1:3.

105' - Kraj prvog produžetka u Amsterdamu. Dinamo u posljednjih 15 minuta treba obraniti prednost od dva gola, koja ga vodi u Ligu Uefa.

2. produžetak
107' Dinamo radi posljednju izmjenu u 107. minuti. Trener Ivanković u igru je uveo Carlosa, a izvadio Šifu.

111' Udarac Suareza okrznuo je Ettoa i otišao u korner, ali na sreću navijača modrih Ajax ne uspijeva konkretno ugroziti vrata Kocha.

114' Iz još jednog kornera nizozemske momčadi opasan udarac glavom boksa Koch i još jedna opasnost po Dinamova vrata odlazi u nepovrat.

117' Dinamo preko Mikića i Mandžukića uspijeva odmaknuti Ajax od vlastitog gola, ali Suarez u slijedećem napadu vrlo opasno puca, međutim, Koch je još jednom na mjestu.

120' GOOOL - Huntelaar drugi puta večeras matira Kocha. 2:3.

120+1' Kraj susreta. Dinamo je u Amsterdamu napravio veliku senzaciju! Na krilima odličnog Kocha i dva pogotka Mandžukića, Dinamo je prošao u Ligu Uefe!

(sh, bb)

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije