DIDIER DESCHAMPS

Izbornik Francuske reagirao na ždrijeb s Hrvatskom: Njih jako dobro poznajemo

17.12.2021.
u 16:32

"Uvijek je teško i delikatno komentirati ždrijeb. Na papiru je moglo biti i gore. Osim toga, omogućuje nam protivnike različitih stilova i, s obzirom na Svjetsko prvenstvo, zanimljivo je. Igrat ćemo s reprezentacija koja igraju taktički različito," istaknuo je izbornik aktualnih svjetskih prvaka, ali i posljednjih pobjednika Lige nacija

Šest utakmica Lige nacija poslužit će kao priprema za Svjetsko prvenstvo, kazao je izbornik francuske nogometne reprezentacije Didier Deschamps nakon što su "Tricolori" završili u skupini s Hrvatskom, Danskom i Austrijom.

- Uvijek je teško i delikatno komentirati ždrijeb. Na papiru je moglo biti i gore. Osim toga, omogućuje nam protivnike različitih stilova i, s obzirom na Svjetsko prvenstvo, zanimljivo je. Igrat ćemo s reprezentacija koja igraju taktički različito - istaknuo je izbornik aktualnih svjetskih prvaka, ali i posljednjih pobjednika Lige nacija.

- Respektiramo naše protivnike, Dansku koja je bila polufinalist prošlog EURO-a, Hrvatsku koju jako dobro poznajemo i Austriju koja je u play-offu za Svjetsko prvenstvo. S obzirom na današnju situaciju, nemogućnost priprema za Svjetsko prvenstvo i prijateljske utakmice, ovih će šest utakmica poslužiti kao priprema. I nećemo imati duga putovanja, što je dobro - dodao je u izjavi koju je objavio FFF.

Francuzi otvaraju natjecanje u skupini 3. lipnja kod kuće protiv Danske, a tri dana kasnije gostuju u Hrvatskoj. Destog lipnja slijedi im gostovanje u Austriji, a 13. lipnja je uzvrat protiv "Vatrenih". U zadnja dva rujanska kola Francuzi će igrati kod kuće protiv Austrije (22. rujna), te u Danskoj (25. rujna).

- U Ligi nacija ćemo igrat s puno odlučnosti i ambicija - poručio je Deschamps.

Francuska je bila pobjednik posljednjeg izdanja Lige nacija nakon što je u finalu 10. listopada na San Siru pobijedila Španjolsku sa 2:1.

Komentara 1

Avatar duje912
duje912
10:39 18.12.2021.

ma lako ćemo mi s njima...već ih znamo u dušu

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije