ŽDRIJEB U SPLITU

Izbornik Tucak jednom je gestom pokazao što misli o skupini Hrvatske za EP u vaterpolu

Split: Izvlačenje skupina Europskog vaterpolskog prvenstva na Peristilu
Foto: Miroslav Lelas/PIXSELL
1/6
24.04.2022.
u 07:30

Sve će se utakmice 35. Europskog vaterpolskog prvenstva igrati u Spaladium Areni, a natjecanja su na rasporedu od 27. kolovoza do 10. rujna.

Deni Lušić, proslavljeni bivši vaterpolist, jedini Splićanin s dvjema zlatnim olimpijskim medaljama, i Blanka Vlašić, bivša atletičarka, dvostruka svjetska prvakinja u skoku u vis, bili su sretne ruke za hrvatsku vaterpolsku reprezentaciju. Na spektakularnom ždrijebu za 35. Europsko prvenstvo u Splitu (od 27. kolovoza do 10. rujna), održanom sinoć na splitskom Peristilu, smjestili su našu vrstu u skupinu B i za suparnike joj darovali Grčku, Francusku i Maltu.

Naravno da je naš izbornik Ivica Tucak, vidjelo se to u izravnom prijenosu HRT-a, podigao oba palca. Skupina je dobra, može se u njoj i do prvog mjesta (koje izravno vodi u četvrtfinale) jer se s Grcima možemo nositi, ali, naravno, prvenstvo ne završava sa skupinom...

23.04.2022., Split - Odrzano izvlacenje skupina Europskog vaterpolskog prvenstva koje ce se odrzati od 27. kolovoza do 10. rujna u Splitu. Photo: Miroslav Lelas/PIXSELL
Foto: Miroslav Lelas/PIXSELL

U skupini A su Italija, Gruzija, Slovačka i Crna Gora, u skupini C Rumunjska, Njemačka, Španjolska i Nizozemska, a u skupini D Srbija, Mađarska, Izrael i Slovenija.

Naše vaterpolistice uvrštene su u skupinu A (pri ždrijebu su pomagali Josip Pavić i Petar Metličić) u kojoj su još i Mađarska, Nizozemska, Njemačka, Grčka i Rumunjska.

23.04.2022., Split - Odrzano izvlacenje skupina Europskog vaterpolskog prvenstva koje ce se odrzati od 27. kolovoza do 10. rujna u Splitu. Photo: Miroslav Lelas/PIXSELL
Foto: Miroslav Lelas/PIXSELL

Za dobro ozračje pobrinula se violončelistica Ana Rucner, a himnu EP-a (nešto malo prerađenu u odnosu na EP u Zagrebu 2010.) izveli su vječito mlad Goran Karan i zanosna Lidija Bačić.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije