NAKON 13 MJESECI

Izdržao je jedva godinu dana: Slaven Bilić dobio otkaz u Saudijskoj Arabiji

Saudi Pro League - Al Nassr v Al Fateh
Foto: YAZEED ALDHAWAIHI/REUTERS
1/2
13.08.2024.
u 11:38

Bilić je s Al Fatehom prošle sezone osvojio sedmo mjesto, a u klub je došao u periodu naglog trošenja novaca na velike igrače u Saudijskoj Arabiji

Bivši hrvatski izbornik Slaven Bilić nakon 13 mjeseci dobio je otkaz u saudijskom Al Fatehu. Bilić je s Al Fatehom prošle sezone osvojio sedmo mjesto, a u klub je došao u periodu naglog trošenja novaca na velike igrače u Saudijskoj Arabiji.

Tu ponajprije govorimo o velikoj četvorki (Al Hilal, Al Nassr, Al Ittihad i Al Ahli) s kojima se Al Fateh financijski ne može nositi, pa stoga se može reći da je sedmo mjesto za Bilića veliki uspjeh. Bilić je u tom periodu ostvario 13 pobjeda, 9 remija i 14 poraza.

Bilić je navodno prva rezerva kod Marijana Kustića za novi mandat na klupi hrvatske nogometne reprezentacije, a kako pišu turski mediji, želi ga i bivši klub Bešiktaš. Na klupi Hrvatske je sjedio od 2006. do 2012. godine te su ga 2008. godine protiv Turske sekunde dijelile od plasmana u polufinale Eura što bi za Hrvatsku na europskim prvenstvima bio najveći uspjeh u povijesti reprezentacije.

Bilić je dobar dio dosadašnje trenerske karijere proveo trenirajući klubove iz engleske Premier lige. Osim Bešiktaša i seniorske reprezentacije, Bilić je do sad vodio i mladu reprezentaciju Hrvatske, Lokomotiv Moskvu, West Ham, Al Ittihad, West Brom, BJ Guoan i Watford

Ključne riječi

Komentara 2

SS
sokac sa drave
21:00 13.08.2024.

Bilic je nogometni neznalica koji je prilike dobivao po kamenjarskim vezama,raznim Sanaderima i slicnim politicarima.

Avatar CUBE
CUBE
14:50 13.08.2024.

Bilić doktor za otkaze, al nije džaba studirao pravo

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije