LOŠE VIJESTI

Izgledi da Hezonja zaigra su minimalni... Zapravo, deset posto

Split: Hrvatski košarkaši izgubili od Njemačke u napetoj završnici kvalifikacija za OI
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL
1/4
23.02.2022.
u 20:00

Izbornik Mulaomerović nada se da će biti dopušteno da Draženov dom bude ispunjen 50 posto, a ne kao dosad 20 posto. Kapetan je Krušlin (32), a u 30-ima su i Šakić (33), Zubčić (32), Smajlagić (31), Ramljak (31) i Marčinković (32)

Otvarajući presicu reprezentacije, koja se priprema za treću i četvrtu kvalifikacijsku utakmicu za SP, glavni tajnik Hrvatskog košarkaškog saveza Josip Vranković kazao je da je velika vjerojatnost (čak 90 posto) da će izbornik Damir Mulaomerović u petak (18.30) protiv Švedske na raspolaganju imati samo izabranike koje ovih dana trenira u Draženovu domu.

Drugim riječima, samo je 10 posto izgleda da će se u petak u Zagrebu moći osloniti na euroligašku zvijezdu Marija Hezonju koji igra za ruski Unics, a nešto su veći izgledi da će u drugoj utakmici protiv istog suparnika (u ponedjeljak u Norrköpingu) igrati efesovac Kruno Simon.

Mula pojednostavio akcije

Ono čemu se prvi operativac HKS-a nada u znatno većem postotku jest proširenje gledateljskih kapaciteta. Prema trenutačnim mjerama, u dvoranu može ući 20 posto gledatelja u odnosu na ukupni kapacitet, a to je, kada je riječ o Draženovu domu, oko tisuću gledatelja.

- Nadam se da ćemo imati razumijevanja epidemioloških službi i da će nam dopustiti 50-postotni kapacitet.

Drugi dan priprema, izbornik je na treningu imao 15 igrača: Gnjidića, Rogića, Smajlagića, Filipovića, Krušlina, Badžima, Drežnjaka, Marčinkovića, Ramljaka, Rudana, Šakića, Zubčića, Matkovića, Brankovića i Bundovića.

- Tih 15 momaka pokazalo je svojim ponašanjem da su prava momčad. A s obzirom na vrlo dobru atmosferu u sastavu, bit će mi najteže odrediti 12 igrača za utakmicu.

Nakon dva početna poraza (domaćeg od Slovenije i u gostima od Finske), Mulaomerović se primio vrlo vrućeg posla. Pred njim je imperativ barem jedne pobjede u dva sraza s “vikinzima”, jer će u suprotnom još jedan SP proći bez Hrvatske.

- Ne bih se vraćao na izgubljene utakmice. Vjerujem u ove momke, sada smo dobili i nešto više iskustva, i vjerujem da ćemo pobijediti. Najvažnije je da mi budemo igrački na gornjoj granici naših mogućnosti, a moja je zadaća da momčad na to i pripremim.

Morat će pripremiti igrače i taktički, a odlučio se za jednostavne forme.

- Nemamo dovoljno vremena za detalje pa sam odlučio pojednostaviti stvari. Imamo iskusnih igrača koji su takve pripreme već prolazili, ali i onih mladih koji će nam dati dodatnu energiju.

A ona će biti ponajprije potrebna u obrani, o čemu je govorio kapetan reprezentacije Filip Krušlin:

- Svake godine u Europi se igra sve jače u obrani i to donosi rezultat. Preciznost je nešto što možete i ne morate imati u dotičnom danu, nitko ne može znati što će biti, hoćemo li biti raspoloženi. A obrana je faktor na koji, voljno, imate puno veći utjecaj i to će nam biti jako važno.

Svi smo u službi Hrvatske

Kapetan očekuje da će im i promjena izbornika donijeti neku novu energiju.

- Promijenio sam u karijeri nekoliko trenera i svaka ta promjena bila je pozitivan šok. Mulaomerovića znam jako dugo i čak sam prve seniorske sezone s njim i igrao, a poslije mi je bio trener. Znam što mu je bitno i kako radi. Svi moramo zapostaviti ego, momčad nam mora biti na prvome mjestu. Svi moramo biti u službi reprezentacije, a Mulaomerović na tome insistira.

Svjestan je i Krušlin da će reprezentacija, nakon početna dva kvalifikacijska poraza, biti pod nemalim pritiskom.

- Pritsak u sportu je normalna stvar, ništa novo i drukčije. Prvo trebamo zaboraviti na prve dvije utakmice jer to više ne možemo promijeniti. A čvrsto vjerujem da Švedsku možemo pobijediti u obje utakmice.

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije