NAJVEĆA UTAKMICA

Jakir je odlučio ući u Ligu prvaka: 'Ne planiram otići iz Dinama. Vjerujem u svoje igrače'

Dinamo i Gorica sastali se u 4. kolu SuperSport HNL-a
Foto: Slavko Midzor/PIXSELL
1/3
27.08.2024.
u 20:50

"Došli smo po rezultat koji će nas odvesti u daljnju fazu. Ne znam je li to remi, pobjeda ili poraz. Cilj nam je samo ići naprijed", rekao je Sergej Jakirović

Nakon pobjede na Maksimiru rezultatom 3:0, Dinamo stoji na pragu plasmana u Ligu prvaka. Plavi su otputovali u Baku nekoliko dana prije susreta s azerbajdžanskim prvakom Qarabagom- Dan prije susreta koji je na rasporedu u srijedu od 18.45, na konferenciji za medije sudjelovali su trener Sergej Jakirović i obrambeni igrač Samy Mmaee.

"Unatoč velikoj pobjedi u prvoj utakmici, svjesni smo da smo imali i nešto sreće i da nam nije bilo lako. Maksimalno ozbiljno smo se pripremili za ovu utakmicu. Protivnik je vrlo jak i dobro pripremljen. Uzevši sve ovo u obzir, namjeravamo pojačati obranu, jer znamo da moramo u tom segmentu biti još bolji. Vjerujem da ćemo tijekom utakmice imati neku priliku koju ćemo pokušati realizirati. To bi im dodatno otežalo posao", rekao je uvodno Jakirović pa dodao:

''Napravit ćemo sve da riješimo utakmicu u 90 minuta. Došli smo ostvariti rezultat koji nas odvodi u Ligu prvaka, nismo se došli samo braniti, nego i pokušati napasti Qarabag. Svaka utakmica je novi početak, mi smo vidjeli prošle sezone da Qarabag može držati Bayer na konopcima.''

GALERIJA Dinamo srušio siloviti Qarabag i stoji na pragu Lige prvaka. Kulenović je heroj večeri!

Dinamo i Gorica sastali se u 4. kolu SuperSport HNL-a
1/116

Qarabag je do Dinama došao svladavši Ludogorec. Njihov je trener nakon toga dobio otkaz. Upitan plaši li se iste sudbine odgovorio je: "Nisam upoznat s detaljima otkaza tog trenera. Samo sam čuo da je, navodno, otišao zbog godina u mirovinu. Ne planiram nešto takvo. Tek sam počeo posao u ovoj momčadi i prilično sam ambiciozan. Vjerujem u dobar rezultat, naš momčadski duh i igrače. Zato ne vjerujem da će se ponoviti takav incident."

Jakirović je dobio pitanje o azerbajdžanskom napadaču Mahiru Emreliju koji je ranije ovoga mjeseca potpisao za Nuremberg. Još je 2022. godine stigao u Dinamo kao slobodan igrač iz varšavske Legije. Dobio je ugovor na četiri godine uz 750 eura po sezoni. Za plavu je momčad upisao 47 nastupa uz devet golova i pet asistencija, no već je prije transfera u Njemačku ispao iz prve momčadi.

"Godinu dana sam u Dinamu, Mahir je imao dosta prilika da pokaže sav svoj potencijal koji je neosporan. Imao je jedan veliki peh na početku zimskih priprema s ozljedom, koja ga je totalno izbacila. Kasnije je dobio još jedan udarac na reprezentativnoj utakmici i klub je odlučio, obzirom na uvjete ugovora koje ima, a pritom nije u prvom planu, da je bolje da ga transferiramo. Na sreću nas i Mahira, otišao je u Nuremberg", dodao je trener Dinama i objasnio je kakav će mu biti plan igre: "Došli smo po rezultat koji će nas odvesti u daljnju fazu. Ne znam je li to remi, pobjeda ili poraz. Cilj nam je samo ići naprijed."

Na kraju je nekoliko riječi kazao Samy Mmaee, stoper koji je u prvoj utakmici pokazao dobru formu i još bolju igru. "Protivnik igra kod kuće i bit će to teška utakmica za nas. Što se tiče Dinamovih poraza od PAOK-a i Sparte prošle godine, tada nisam igrao i ne mogu o tome pričati. Ali, vjerujemo u sebe i znamo svoju snagu. Igrao sam protiv Qarabaga kada sam bio u Ferencvarošu i  pamtim koliko je težak bio susret i kakvu je podršku s tribina imao Qarabag", zaključio je Mmaee.

VIDEO Hajduk već priznao potpuni poraz? Kalinić: 'S Dinamom se nemamo što uspoređivati. Kvalitetniji su'

Komentara 4

KP
Karlovacko pivo
21:53 27.08.2024.

Nadam se daće Dinamo proći a ujedno omogučio našoj trojki Osijeku Rijeci i Hajduku da nešto zarade pa barem u idućoj sezoni

FR
freeshooter
22:08 27.08.2024.

...Jakire, navijači našeg Dinama su dobro upoznali tvoje trenerske vrijednosti, tvoj status u Dinamu je ne samo neupitan, nego i apsolutno siguran, svakim izlazkom iz svlačione na Maksimiru dobiješ ovacije zapada, dakle pustimo novinare... slažem se sa ojačanjem defanzive sa Pierrom i Ogijem, no nikako odustati od napadačkog nogometa, mi nismo defanzivna ekipa koja se može koncentrirano braniti svih 90 minta, zato postavi igru prema naprijed, to će biti najbolja obrana... mi moramo tamo zabiti gol i sve će biti riješeno... ajmooo plavi lavovi, samo jako, idemo po LP... ale, ale dinamo ale...

BI
billynik
08:11 28.08.2024.

Poslije onog u Zagrebu sigurno treba obratiti vise pozornosti na obranu ali ako se misli zatvoriti i braniti cijelu utakmicu to nece dobro zavrsiti. Dinamo mora igrati napadacki nogomet a vidjeli smo prosle sezone sto se dogodi ako se zatvori i brani.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije