PLAVI DOZNALI PROTIVNIKA

Jakirović komentirao ždrijeb Dinama: Napravit ćemo sve za Ligu prvaka, ali šanse su 50:50

Konferencija za medije nakon utakmice 1. kola SuperSport HNL-a između Dinama i Istre
Josip Mikacic/PIXSELL
05.08.2024.
u 13:47

Dobili smo dva protivnika koja manje-više poznajemo, pogotovo Ludogorec zato što smo se prije susretali s njima. Qarabag smo pratili prošle sezone kad je ispao od Leverkusena

Održan je ždrijeb zadnjeg pretkola Lige prvaka u kojem sudjeluje i zagrebački Dinamo. Aktualni hrvatski prvak igrat će protiv pobjednika duela između azerbajdžanskog Qarabaga i bugarskog Ludogoreca. Nakon ždrijeba trener Dinama Sergej Jakirović odradio je intervju:

Nakon ždrijeba playoffa saznali smo potencijalne protivnike. Koji je vaš prvi komentar?

"Mislim da smo dobili zanimljiv ždrijeb. Dobili smo dva protivnika koja manje-više poznajemo, pogotovo Ludogorec zato što smo se prije susretali s njima. Qarabag smo pratili prošle sezone kad je ispao od Leverkusena koji je imao fantastičnu sezonu. Sigurno ćemo pratiti obje utakmice i analizirati ih. Vidjet ćemo ko će proći i onda se pripremiti za ono što nas čeka. Ambicija se zna. Želimo igrati u Ligi prvaka. Mislim da su šanse 50-50. Prvu utakmicu igramo doma i idemo po pobjedu da sa što boljom prednošću odemo u uzvrat. Prva utakmica sigurno neće ništa riješiti", kaže Jakirović.

Ovo je malo specifična sezona za Dinamo. Prije ste formu prvo brusili kroz pretkola, pa tek onda HNL, a ove godine situacija je malo drugačija zahvaljujući Dinamovom koeficijentu. Imate još dvije utakmice u prvenstvu, a onda slijedi prva utakmica za ulazak u Ligu prvaka.

"Izbjegnut je stres u sedmom mjesecu koji smo proživljavali svih ovih godina. Napravili smo dobre pripreme, fino otvorili prvo kolo, imamo još dvije utakmice u prvenstvu da izbrusimo formu i ja se nadam da ćemo biti još bolji i da ćemo popraviti negativne stvari da u dobroj formi dočekamo jednog od ova dva protivnika koje smo danas izvukli".

Spomenuli ste prvu utakmicu koja će biti na Maksimiru. Još nije određena točna satnica, ali vesele nas pune tribine, pogotovo na gostovanjima, i da će Dinamo uz njih ostvarivati velike rezultate. 

"Pa dobro, ja sam uvjeren da ćemo imati punu podršku i da će naši navijači napraviti sve da nam budu vjetar u leđa. Vidjet ćemo s kim ćemo igrati, ali napravit ćemo sve da ostvarimo našu ambiciju, a to je plasman u Ligu prvaka".

Prve utakmice zadnjeg pretkola na rasporedu su 20. i 21. kolovoza dok su uzvrati tjedan dana kasnije. Dinamo ima zagarantiranu jesen u Europi jer u slučaju poraza igrat će u Europskoj ligi.

>> Ovako su izgledali mali vatreni prije nego su postali slavni. Neke od njih nećete prepoznati

Konferencija za medije nakon utakmice 1. kola SuperSport HNL-a između Dinama i Istre
1/21
 

Komentara 4

FR
freeshooter
17:11 05.08.2024.

...Jaka, sada li nikad, to je zadatak koji se mora uzvršiti, povijesna prilika za ulazak u društvo velikih top 36, i korak da direktno budemo među najvećim, sa nama ogromnim priljevima... jer tko sada uđe, i ostat će tamo, rekao bih ekskluzivno zatvaranje... a i samim ulaskom, nitko više nebi mogao biti imun da se krene raditi dinamova Arena Maksimir, pripadajuća i nužna takvom uspjehu... idemo dalje samo jako... ale, ale dinamo ale...

KA
kanđija
15:20 05.08.2024.

Biće Qarabag jer je puno kvalitetniji ove sezone od Ludogoreca.

EJ
ejStef
15:17 05.08.2024.

Ajde smislite nešto i prođite to. Jedinstvena prilika za tuste milijune kojima bi se riješili financijski problemi...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije