SPASIO GLAVU

Jakirović o Brekalovom transferu i svojoj poziciji u Dinamu: 'Znam što se očekuje i nosim se s tim'

Pula: Utakmica 20. kola HNL-a izmedju NK Istra 1961 i GNK Dinamo
Foto: Nel Pavletic/PIXSELL
1/22
27.01.2024.
u 20:24

"Bruno se muči, to se vidi. Imao je malo problema s koljenom, koje vuče čitavu jesen. Imao je ozljedu i zadnje lože i mislim da će uz dodatni trening i prevenciju biti bolji, jer on to može. On je nama iznimno važan", rekao je Sergej Jakirović o Bruni Petkoviću, jednom od ključnih igrača maksimirske momčadi

Nakon debakla protiv Lokomotive (3:0), Dinamo je u 20. kolu HNL-a svladao Istru (1:0). Jedini pogodak zabio je Mauro Perković u 36. minuti. Tako je spasio trenera Sergeja Jakirovića koji se jedva održava na maksimirskoj klupi. Evo kako je komentirao današnju teško osvojenu pobjedu.

"Odigrali smo borbenu i čvrstu utakmicu na jako zahtjevnom terenu. Rekao bih da smo cijelu utakmicu kontrolirali, zabili smo lijepi gol i zabili bismo još koji da nam je teren to dozvolio. Bilo nam je jako važno da uzmemo tri boda nakon onoga protiv Lokomotive i drago mi je da je momčad pokazala reakciju i svi zajedno smo uzeli jako važna tri boda za nastavak sezone", rekao je uvodno Jakirović.

GALERIJA Dinamo teškom mukom do pobjede protiv Istre (1:0). Jakirović je preživio

Pula: Utakmica 20. kola HNL-a izmedju NK Istra 1961 i GNK Dinamo
1/22

Poraz od Lokomotive bio je iznimno težak, a time je teža postala i priprema današnje utakmice. "Više smo se mentalno pripremali nego što smo mogli odraditi trening. Više je bilo regeneracije i mentalnog rada. Napravili smo kvalitetnu analizu da vidimo gdje smo sve griješili u utorak i da to danas ne ponavljamo. Puno smo razgovarali. Igrači su bili ljuti nakon Lokomotive i danas su odigrali pragmatičnu utakmicu."

Dinamo je u posljednjim minutama utakmice opasno živio. Matej Vuk je imao najbolju priliku na utakmici, ali nije uspio zabiti. "Moramo prepoznavati situaciju, da te duge lopte u zadnjim trenucima moramo očistiti, pogotovo kad je teren ovakav. Valjda nas je nagradilo što smo obranili gol jer je cijela momčad imala dobar pristup."

VEZANI ČLANCI:

Dinamo je tijekom prijelaznog roka doveo nekoliko novih igrača. Jakirović je nekoliko riječi posvetio i njihovoj izvedbi. "Sučić je budućnost kluba, sigurno. Jako odgovoran dečko s vrhunskim radnim navikama i upija sve što mu se kaže. Zaustavio je neke kontre, upravljao je našom igrom i s njime sam jako zadovoljan. Živkoviću je ovo bila 12. ili 13. utakmica u HNL-u, on ima liderske sposobnosti. Hoxha je odigrao odličnu utakmicu", rekao je Jakirović pa se osvrnuo na propali transfer Josipa Brekala i njegov odlazak u Hajduk:

"Imali smo najbolju vjeru da ćemo završiti posao. Nekad ide, nekad ne ide. Imali smo želju i mi i Josip, ali se nije realiziralo. Moramo ići dalje."

VEZANI ČLANCI:

Upitan je i o igri Brune Petkovića. "Bruno se muči, to se vidi. Imao je malo problema s koljenom, koje vuče čitavu jesen. Imao je ozljedu i zadnje lože i mislim da će uz dodatni trening i prevenciju biti bolji, jer on to može. On je nama iznimno važan", objasnio je trener Dinama.

Dovršio je osvrtom na odnose njega i uprave Dinama. "U Dinamu se očekuju pobjede i meni je to savršeno jasno. U svakoj utakmici moraš ići na tri boda, osobito u ovoj situaciji kad moraš stalno pobjeđivati. Mislim da se dobro nosim s tim, čak sam nekad i premiran. Dajem sve od sebe sa svojim stožerom da napravimo niz pobjeda jer samo tako možemo stići Rijeku i Hajduk", zaključio je Jakirović.

VIDEO

 

Komentara 6

BA
bacenheider
21:19 27.01.2024.

Mislim da sad pravi BBBoysi uzivajuu svojoj svetinji!

EJ
ejStef
20:52 27.01.2024.

Bilo bi bolje da je šutio, ovo je bilo negledljivo. Jedna jedina šansa Dinama u cijeloj utakmici, ona iz koje je dan gol. Uprava je uništila klub, trener i igrači su se samo uklopili u to... Znakovito je da je prije govorio - moramo pratiti Hajduk, sada je već - moramo pratiti Hajduk i Rijeku, koliko će klubova biti ispred u nekoj slijedećoj izjavi?... Budimo realni, ovakav Dinamo nema šanse osvojiti prvenstvo, uprava je provela temeljnu devastaciju. Ako se na kraju osvoji neko mjesto koje vodi u Europu, bit će dobro. Zima je po transferima bila još gora nego ljeto, klub je i dalje bez struke, a jedini planove koje provodi uprava su podijele fotelja i koga ćemo se još riješiti... Vip loža protiv Lokomotive je zorno prikazala situaciju u klubu - Dinamo gubi, igra nikakva, a Vlatka u loži se smije i popravlja dekicu Barišiću. A BBB to podržavaju. Vjerojatno su i BBB i mediji ovo željeli...

22
224
22:19 27.01.2024.

"Sine, sve je politika"...reče neponovljivi Ćiro i bi tako!!!!! Netko je davno najavio "isušivanje močvare" tz. prvo Dinamo, zatim repka a i za državu neka nam Bog pomogne...Zato i ubuduće glasujmo za "napredne i građanske opcije"....LN

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije