Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 131
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VJEROJATNI SASTAVI

Jakirović sprema iznenađenje Riječanima? Muči ga jedno pitanje, odluku će ostaviti za zadnji trenutak

Zagreb: Susret Dinama i Rijeke u prvoj utakmici finala SuperSport Hrvatskog nogometnog kupa
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
1/3
22.05.2024.
u 11:45

Rujevica je rasprodana, a navijači su željni novog spektakla, nalik onome kakav je bio viđen prije tri tjedna u prvenstvenoj utakmici koju je Dinamo preokrenuo u posljednjih petnaestak minuta

Rijeka i Dinamo večeras će od 18 sati zaigrati u uzvratnom dvoboju finala hrvatskog nogometnog Kupa. Maksimirskih 0:0 otprije tjedan dana bila je samo uvertira u ono što nas večeras očekuje na Kvarneru. Nema više prostora, a ni previše vremena za kalkulacije, u igri je drugi trofej sezone kojeg obje momčadi jako žele osvojiti. Dinamu bi nakon osigurane prvenstvene titule koju će i službeno primiti u nedjelju nakon dvoboja 36. kola s Rudešom dobro došao i Kup, a Riječani ga vide kao svojevrsnu utješnu nagradu nakon propuštene prilike u domaćem prvenstvu.

Šesti će dvoboj ove sezone odigrati Rijeka i Dinamo. Plavi iz Zagreba do sada su upisali tri pobjede, a dva duela završila su neodlučenim rezultatom. Dakle, treneri Jakirović i Sopić malo toga mogu ponuditi suparnicima u kontekstu iznenađenja na terenu. Glede početnih sastava, ne bi se trebalo puno toga promijeniti u odnosu na prvi dvoboj odigran prošle srijede. Dobra stvar je što obje momčadi nemaju igrače koji bi im mogli nedostajati, osim već "standardnih" oporavljenika u Dinamovim redovima (Stojković, Kačavenda, Perić, Moharrami). 

Rujevica je rasprodana, a navijači su željni novog spektakla, nalik onome kakav je bio viđen prije tri tjedna u prvenstvenoj utakmici koju je Dinamo preokrenuo u posljednjih petnaestak minuta. Tada su Bruno Petković i Arber Hoxha odveli titulu prema Zagrebu i preoteli Rijeci "pole position" u šampionskoj utrci. Mogu li nešto slično ponoviti danas? Naime, upravo bi Hoxha trebao osvanuti u udarnoj postavi Sergeja Jakirovića. Jedina bi promjena u odnosu na Maksimir trebala biti na desnom krilu gdje bi Špikić trebao dobiti prednost pred Kanekom. To je posljednja Jakirovićeva dvojba pred utakmicu i potencijalno iznenađenje za Riječane.

U riječkim redovima priliku bi od prve minute u vrhu napada mogao dobiti Franjo Ivanović. No, kod Željka Sopića se nikad ne zna. Na Maksimiru je krenuo Ivanović pa ga početkom drugog dijela zamijenio Marić, dok je Jorge Obregon ostao na klupi. Pitanje je kako će popuniti stoperske pozicije, odnosno koja će dvojica iz trojca Radeljić - Galešić - Mitrović naći svoje mjesto u prvom sastavu.

Vjerojatni sastavi:

RIJEKA: Zlomislić - Smolčić, Mitrović, Radeljić, Goda - Selahi - Pašalić, Hodža, Fruk, Pjaca - Ivanović

DINAMO: Nevistić - Ristovski, Bernauer, Theophile, Pierre-Gabriel - Sučić, Mišić - Špikić, Baturina, Hoxha - Petković

Ključne riječi

Komentara 2

Avatar rubinet
rubinet
14:20 22.05.2024.

Jakirović sprema iznenađenje Riječanima. Postavit će u momčad sina, bratića, kumovog sina, susjedovog malog i još par njih.

Avatar mrIvan
mrIvan
13:41 22.05.2024.

Ako stavi Hoxhu to je odmah čovjek manje. Špikić je taman za jedno poluvrijeme. Dakle, Arbera na klupu i čuvaj ga za drugi dio a Špikića probaj prvo poluvrijeme a Žumanjka drugo.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije