DANAS NA MAKSIMIRU

Jakirović uoči Osijeka ne može mirno spavati: Imali smo loše rezultate, ali smo bili dobri u polju

Zagreb: Novi trener GNK Dinamo, Sergej Jakirović, odradio prvi trening
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL
1/7
25.11.2023.
u 08:09

– Činjenica je da smo imali loše rezultate, ali smo u polju bili dobri. Gorica, Varaždin, obje utakmice s Plzeňom... Sad bi trebalo sve biti bolje, momci su čak i ljutiti jer imamo puno pehova, ali optimist sam, svi su nam na dispoziciji, svjesni su da moramo biti bolji kako bismo izašli iz krize rezultata.

Sergej Jakirović preživio je utakmice o kojima je ovisila njegova sudbina, no daleko je od toga da može mirno spavati. Pred Dinamom je šest utakmica do kraja sezone i svaka mu je kvalifikacijska pa tako i ova koja dolazi danas, izuzetno važan susret s Osijekom u Maksimiru.

– To je još jedan derbi poslije onog na Rujevici u kojem smo imali dobrih stvari, mislim da smo trebali pobijediti. Ali vjerujem da ćemo danas biti još bolji, prezentirati se u još boljem izdanju, vrijeme je da obradujemo navijače dobrom igrom i pobjedom. Otkad je Zekić došao u Osijek, krenuli su dobro pa su ušli malo u oscilacije, mislim da ni on još ne zna što će danas. I oni stalno nešto mijenjaju, spremamo se za dva scenarija, očekujem da budemo na lopti i dominiramo. Mierez je stalna opasnost, može napraviti probleme – rekao je uoči ovog derbija Sergej Jakirović kojem rezultati nikako nisu išli na ruku, puno je poraza upisao Dinamo.

Vraća se Petković

– Činjenica je da smo imali loše rezultate, ali smo u polju bili dobri. Gorica, Varaždin, obje utakmice s Plzeňom... Sad bi trebalo sve biti bolje, momci su čak i ljutiti jer imamo puno pehova, ali optimist sam, svi su nam na dispoziciji, svjesni su da moramo biti bolji kako bismo izašli iz krize rezultata. Polako neke stvari sjedaju na mjesto, moramo realizirati prilike. A puno nam znači i povratak Brune, nevjerojatno da toliko ovisimo o jednom igraču. Sve je lakše kad je on na terenu.

Plavi su iskoristili stanku u prvenstvu za odmor, uigravanje, ali dočekali su i Brunu Petkovića.

– Prvi tjedan iskoristili smo za terapije, ušao je u treninge, boli ga desni gležanj, ali normalno trenira, bit će spreman. Nema Ristovskog i Kulenovića koji imaju kartone, a upitni su Perić i Špikić. Pauzu smo iskoristili da se dobro odmorimo od zahtjevnih utakmica i ubitačnog ritma, da zaliječimo ozljede. Odigrali smo prijateljsku utakmicu u Babinoj Gredi, jako sam zadovoljan ovom pauzom s obzirom na to da su svi trenirali. Radili smo na stvarima koje bi trebale biti bolje u budućnosti, spremni čekamo ovih zadnjih šest utakmica koje su nam od velike važnosti. Želimo popraviti gorak okus i naplatiti svoj rad bodovima od iznimne važnosti – kazao je Jakirović.

Utakmice stani-pani

Iako je tih šest utakmica primarno, Jakirović mora gledati i na budućnost, polako se crta i ono što će biti u prijelaznom roku.

– Zadnja tri mjeseca gledamo što bi nas potencijalno moglo pojačati, gledamo samo ono što nam je dostupno. Nema smisla gledati nešto preskupo. Rekao sam, kad bismo pogodili dva-tri igrača, bilo bi to odlično za nas, radimo na tome. Otkad sam došao, pobjede su imperativ, to je Dinamo. Cilj je prvo mjesto, pobjeđivati i dominirati, stvarati dodatnu vrijednost u mladim igračima. Malo je stani-pani svaka utakmica, ali imam ideju kako u budućnosti želim kreirati roster, ali o tom potom. Upoznao sam dobro naše igrače, znam njihove limite, svi su igrali, svi su se pokazali. U Dinamu je ipak drugačije igrati zbog pritiska javnosti. Moramo biti spremni na opravdane kritike, podnijeti odgovornost, vidjeti koliko tko daje momčadi, sve je važno u našem rosteru. I radne navike i karakter igrača i kakvi su kad gubimo. I s te strane nemamo problema – govorio je Jakirović koji neće kalkulirati sa sastavom zbog utakmice koja plavima slijedi u Konferencijskoj ligi, čeka ih dug put u Astanu u utorak.

Standings provided by Sofascore
 
 
Ključne riječi

Komentara 2

EJ
ejStef
17:21 25.11.2023.

Eto, danas opet protiv Osijeka kreće Šutalo. To znači najmanje jedan gol za Osijek, pitanje je samo može li Dinamo zabiti više... Kako mu ide u zadnje vrijeme, teško...

ZA
!zagreb!
11:15 25.11.2023.

Koja je ovo prevara. Rijeka nakraju dobila Sopića koji je bolji trener. Ovaj bi sa Rijekom bio 4 u najboljem slučaju. Mostarska prevara.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije