SKUPŠTINA HAJDUKA

Jakobušić: Situacija s HNS-om je rak-rana Hajduka duži niz godina. Nismo kmečali, nismo kukali

Zaostala utakmica 2. kola SuperSport HNL-a između Hajduk i Rijeka
Foto: Miroslav Lelas/PIXSELL
1/3
19.12.2022.
u 23:55

- U narednom periodu pokušat ćemo ostati mudri, drugačiji kao i dosad, ali s jasno izraženim i izgovorenim stavovima. Posebni smo. I mi smo familija, ali prgava - rekao je predsjednik splitskog kluba.

Danas je u 19 sati održana Skupština Hajduka na kojoj je zaokružena 2022. godina. Predsjednik splitskog kluba Lukša Jakobušić govorio je o odnosu s HNS-om, s kojim je nezadovoljan. Izjavio je kako ne osjeća poštovanje s njihove strane i ustvrdio kako je Savezu lakše bez njih. Nisu kmečali i kukali, ističe.

>> Pogledajte najbolje prizore dočeka vatrenih nakon osvojene medalje u Kataru!

- Situacija s HNS-om je rak-rana Hajduka duži niz godina. Ja sam rekao da ću godinu dana promatrati, a onda godinu dana pauza. Sada je moderno reći da je to tvrda kohabitacija. Nisam u HNS-u, nisam u HDZ-u. Međutim, to je naš nogometni savez. Nismo kmečali, nismo kukali, a onda su našu šutnju pokušali zloupotrijebiti - rekao je.

Vrijeme je da počnu sudjelovati u hrvatskom nogometu na pravi način, ističe.

- Kada sam bio doma, htio sam 100 stvari u Hajduku mijenjati, ali nisam mogao dok nisam došao. Hajduku je mjesto u institucijama HNS-a. To će onda značiti da su se dogodile toliko željene promjene za koje smo se mi kao klub borili svih ovih godina. Vodstvo Saveza kaže 'nogometna obitelj' - kazao je pa zaključio:

15.07.2022., Split - Predsjednik Uprave HNK Hajduk Luksa Jakobusic na konferenciji za medije u press salonu Hajduka na stadionu Poljud na kojoj je predstravljeno produzenje ugovora Marka Livaje do 2027. godine. Photo: Milan Sabic/PIXSELL
Foto: Milan Sabic/PIXSELL

- Onda bi to trebala biti i naša obitelj, naša familija, ali mi tu ne osjećamo poštovanje. Lakše im je bez nas. U narednom periodu pokušat ćemo ostati mudri, drugačiji kao i dosad, ali s jasno izraženim i izgovorenim stavovima. Posebni smo. I mi smo familija, ali prgava. Krajnji je cilj da participiramo u hrvatskom nogometu na pravi način.

Komentara 7

SP
Sparks18
07:19 20.12.2022.

Ako vam smeta HNS i Dinamo, zašto novac koji dobijete na osnovu dinamovih rezultata u Europi, ne proslijedite na račune dobrotvornih organizacija već ga međusobno poločete i prožderete.

BS
Blue_shirt
08:42 20.12.2022.

Ni dva dama nakon bronce, a vec se gura hajduk u prvi plan? Docek u zagrebu i svim gradovima iskljucivo hrvatske zastave i kockice. Jedino u splitu hajduk, torcida i zicanje perisica ... sramota. I naravno ko o cemu oni o tituli prvaka uz obrazlozenje da bi oni osvojili da imaju svoje ljude u hns ? Suci su u hnl gurali hajduk i livaju u istom rangu kao i fifa i katarci messia. A koliko su novca zamracili dovoljno govori podatak da su Juranovica kao dokapetana prodali za 700.000€, pa za tu lovu prodaje belupo rezerve a ne reprezentativac. I laicima je kasno da je u javnosti 10% vrijednosti a ostalo ispod stola... sramite se

DU
Deleted user
10:51 20.12.2022.

Koja manipulacija sa jadnim navijačima a ništa o financijskom stanju. Srami se predsjedniče.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije