Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 102
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
RJEŠENJE NA POMOLU

Japanci: Dinamo ne želi otkupiti Kaneka, ali postoji opcija koja bi mogla zadovoljiti sve

Dinamo i Varaždin sastali se u zaostalom 5. kolu SuperSport HNL-a
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL
1/5
28.04.2024.
u 08:56

Kako pišu mediji u zemlji izlazećeg sunca, sam se Kaneko angažirao oko toga da još jednu godinu ostane u Zagrebu

U Dinamu još uvijek nisu odlučili što će učiniti po pitanju Takura Kaneka na kraju tekuće natjecateljske sezone. Ovaj je 26-godišnji Japanac prošlog ljeta stigao na jednogodišnju posudbu iz svoje domovine, točnije iz kluba Consadole Sapporo. Dinamo ga je Japancima platio 400 tisuća eura, a u ugovoru je precizirano pod kojim uvjetima Kaneko može i dalje ostati u Dinamu.

Kaneko je do sada za Dinamo odigrao 37 utakmica u kojima je upisao četiri gola i šest asistencija. Sve je počelo asistencijom za Martina Baturinu u pobjedi protiv Lokomotive (2:1) u 94. minuti utakmice 13. kola HNL-a. Najznačajniji pogodak Kaneko je svakako zabio protiv Betisa u Konferencijskoj ligi.

Kaneko može ostati u Dinamu i nakon 21. srpnja, kada i službeno ističe njegov ugovor o posudbi iz Sappora. U Maksimiru ga mogu otkupiti za 1.1 milijun eura, a može se i pregovarati o nešto jeftinijoj varijanti, novoj jednogodišnjoj posudbi. Ako je vjerovati nekim japanskim medijima, Dinamo i Sapporo rade upravo na tome, pregovori o novoj posudbi za Kaneka već su u tijeku.

Kako pišu Japanci, sam se Kaneko angažirao oko toga da još jednu godinu ostane u Zagrebu. U Dinamu navodno nemaju želju trajno otkupiti njegov ugovor, ali bi se obje strane mogle naći na produljavanju privremenog ostanka momka rođenog u Saitami. Kaneko se želi nastaviti razvijati u Europi, a Dinamu bi i i sljedeće sezone mogao biti od velike pomoći.

Sve će se o ovome, ali i o slučaju preostala dva igrača koja su na posudbama, Vidovića i Kanekovog sunarodnjaka Ogiware, znati idućeg mjeseca. Tada će se znati i konačna Dinamova pozicija na ljestvici, hoće li klub ući u kvalifikacije Lige prvaka ili Europske lige...

Komentara 3

EJ
ejStef
10:33 28.04.2024.

Kaneku nije odgovarao sustav kojim je Dinamo igrao, gdje se od njega tražilo da bude Oršić. To nije odgovaralo nikome, niti Špikiću, niti Hoxhi, niti Vidoviću, Rukavini, kome već. Taktika je bila zamišljena za dvojac Petković-Oršić i funkcionirala je savršeno... Na treneru je da izvuče maksimum iz igrača, a to znači prilagodi maksimalno igru onome što ima, igračima koji su u tom trenutku na terenu. No to rijetko tko može, pa svi uglavnom pokušavaju uklopiti igrače u neke svoje zamisli. Da bi to funkcioniralo na visokom nivou, treba imati jako puno novaca... Kaneku nešto baš ne odgovara niti ovaj novi sustav igre, on je baš klasično krilo koje može probiti stranu i centrirati. I to je to... Vidoviću više odgovara ovaj novi sustav, dok Ogiwara nije dobio puno prilika, no čini se bolji od Perkovića na tom lijevom krilu. Igra visoko, ima centaršut, relativno je brz. Šteta što nije dobio veću minutažu... Jedino se Pierre Gabriel čini kao pravo pojačanje.

DE
Dex
10:11 28.04.2024.

Kaneko ne može igrati sa Ristovskim na istoj strani jer guše jedan drugog

PA
Paket
09:01 28.04.2024.

Kaneko je odigrao par odličnih tekmi, sve ostalo je bilo prosječno. Čak i ispod

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije