Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 133
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MORAJU SE PAZITI

Je li Dinamo već u prednosti? Rijeci prijeti scenarij kojeg žele izbjeći pod svaku cijenu

Rijeka i Gorica susreli se u 31. kolu SuperSport HNL-a
Foto: Nel Pavletic/PIXSELL
1/3
28.04.2024.
u 09:40

- Ako imaš dva žuta kartona i iduća utakmica ti je Dinamo, ako im trener treba reći da se pripaze, onda smo stvarno u krivom sportu – rekao je Željko Sopić u najavi utakmice

Situacija u HNL-u bliži se kulminaciji. Borba za naslov između Rijeke i Dinama u punom je jeku, a momčad Željka Sopića pred sobom danas ima vrlo zahtjevan test – gostovanje u Kranjčevićevoj ulici protiv Lokomotive (19.30, MaxSport). I domaći sastav vodi svoju borbu, utrku s Osijekom za četvrto mjesto prvenstvene ljestvice, posljednje koje vodi u europska natjecanja. Stoga će nedjeljni dvoboj biti od iznimne važnosti za oba kluba.

Svojstven odgovor Sopića

– Svakako nas očekuje jedna zahtjevna utakmica protiv Lokomotive koja se bori za to četvrto mjesto na ljestvici koje vodi u Europu. S druge strane, mi želimo biti prvaci i jednostavno moramo dobiti sve utakmice do kraja. Mislim da ne treba ulaziti u neke detaljne analize pošto smo nedavno igrali s njima i znamo kakav potencijal imaju, a i oni znaju kakav potencijal mi imamo – rekao je Sopić.

Rijeka ove sezone nijednom nije izgubila od Lokomotive. U ovosezonska četiri ogleda tri puta su slavili (4:0, 2:1, 1:0) te jednom remizirali (1:1). Ovaj ogled mogli smo gledati nedavno, prije otprilike 20 dana u polufinalu Kupa, kad je Rijeka upravo u Kranjčevićevoj odnijela minimalnu pobjedu.

– Nisu nas još uvijek pobijedili, naravno da to žele, nema osvete u sportu, no naravno da imaju neki dodatni motiv, ali ja opet kažem da nama motiva ni najmanje ne manjka. Imamo veliko samopouzdanje, kvalitetu i niz rezultata i na tom valu idemo u Kranjčevićevu pokušati uzeti sva tri boda – istaknuo je Sopić.

Velika tema uoči ovog okršaja je broj igrača Rijeke pod prijetnjom suspenzije u slučaju žutog kartona budući da u sljedećem kolu na Rujevici igraju protiv izravnog konkurenta za naslov, Dinama. Čak deset igrača bi u slučaju žutog kartona protiv Lokomotive propustilo derbi s Dinamom (Labrović, Pjaca, Galešić, Goda, Hodža, Banda, Dilaver Veiga, Ivanović, Bogojević).

– Nisam im rekao da ne smiju dobiti žuti karton radi prigovora, ali reći im to u kabini, prihvaćam sugestiju. Inače im kažem da bi bilo dobro da dobiju kartone radi prigovora, ali sada ću im reći da to nikako ne smiju napraviti. Naravno da ću im napomenuti, ali ako imaš dva žuta kartona i iduća utakmica ti je Dinamo, ako im trener treba reći da se pripaze, onda smo stvarno u krivom sportu – na svojstven je način rekao Sopić.

Rijeka i Gorica susreli se u 31. kolu SuperSport HNL-a
1/4

Puno laganih ruptura

Lokomotiva ovaj dvoboj dočekuje s upitnicima u kadru. Trener Silvijo Čabraja istaknuo je da do dva sata prije početka utakmice neće moći znati na koga može računati zbog puno manjih ozljeda i laganih ruptura, ali i dalje s optimizmom ulazi u susret.

– Bez obzira na stanje, i dalje mislim da imamo dovoljnu količinu kvalitetnih igrača koji će moći odgovoriti na potrebe utakmice. Rijeci je utakmica važna, ali mi mislimo da je nama još važnija. Rijeku još nismo pobijedili ove sezone i to će nam biti dodatni motiv – rekao je strateg lokosa.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije