neobičan potez izbornika

Je li moguće da Tucak nije razumio Vrlića ili se samo predomislio? Ne znamo, izbornik nam ne želi reći

Ipak bez bronce: Hrvatska vaterpolska reprezentacija izgubila je od Grčke 9:7
Luka Stanz/PIXSELL
14.07.2022.
u 11:10

Nemamo ništa protiv Tucka, ali nam je interes reprezentacije najvažniji. A ona pati zbog ovakvih izbornikovih posrtaja...

Bila je to vratolomija kojoj odavno nismo svjedočili. U samo nekoliko sati izbornik hrvatske vaterpolske reprezentacije Ivica Tucak najprije je otpisao našeg iskusnog sidraša Josipa Vrlića, da bi ga ga potom, nakon što svi mediji objavili vijest o Vrlićevu umirovljenju, ipak vratio u sastav pod izgovorom da se nisu razumjeli i da Vrlić želi ostati "dio priče".

Pojavljuje se sad tu puno pitanja, ali izbornik Tucak jednom ne želi davati izjave za Večernji list (jer ga u komentarima vrijeđaju na osobnoj razini), drugi put (kao u Budimpešti) ne želi razgovarati s ovim novinarom jer mu se nisu svidjeli neki njegovi kritički intonirani tekstovi. Pa, dobro, njegovo pravo, iako je izbornik plaćen javnim novcem, pa ima neku odgovornost i prema javnosti, o čemu bi računa trebao povesti i njegov neposredni poslodavac - Hrvatski vaterpolski savez. No, to što on ne želi razgovarati nije razlog da ova pitanja javno ne iznesemo.

Kako se uopće moglo dogoditi da se Tucak i Vrlić tako mimoiđu u razmišljanju, da se ne razumiju iako govore istim jezikom? Ili Tucak na početku pregovora nije htio pristati na Vrlićev uvjet (da ovaj preskoči bazični dio priprema u Kranju), a poslije se predomislio, možda i na nečiju sugestiju, pa se suglasio i s tim? I hoće li sad Vrlić biti 23. igrač na popisu, ili će Tucak nekome od ovih mlađih doći i reći: Oprosti, krivo sam se razumio s Vrlićem, on ipak ostaje u reprezentaciji, a tebe ćemo zvati neki drugi put.

Zašto se Tucak javio (s korekcijom ili demantijem, kako hoćete) samo Sportskim novostima, kao da ostali mediji ne postoje? Zašto bi svi morali čitati Sportske novosti, zar samo zato što u njima radi i neslužbeni glasnogovornik HVS-a? Pa, se tako dogodilo da je portal HVS-a (hvs.hr) ostao sa starom viješću (do srijede ujutro), a HTV je u svom trećem dnevniku još uvijek govorio o Vrlićevu umirovljenju.

I, na kraju, svaka čast Vrlićevim kvalitetama, no što bi se dogodilo kad bi svi igrači počeli birati u kojem će dijelu priprema sudjelovati, a koji će preskočiti? I kako će ti popusti za njega utjecati na koheziju momčadi, dok će jedni podno Triglava dizati tone tereta, a drugi će uživati, primjerice na plaži, ispijajući koktele?

Nemamo ništa protiv Tucka, ali nam je interes reprezentacije najvažniji. A ona pati zbog ovakvih izbornikovih posrtaja...

Treba li Ivica Tucak biti smijenjen s dužnosti izbornika hrvatske vaterpolske reprezentacije?

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije