POLJACI MU SE NE MOGU NAČUDITI

Jedan je igrač u Osijeku igrao neprepoznatljivo: 'Njegove su nas greške skupo koštale, bio je slab'

Osijek: Susret Hrvatske i Poljske u 2. kolu Lige nacija
Foto: Davor Javorovic/PIXSELL
1/4
09.09.2024.
u 17:47

Bio je odsječen od igre i hrvatski braniči su dominirali u dvoboju s njim. Nisu mu pomogli suigrači, ali ni on njima - napisali su poljski novinari

Hrvatska je u Skupini 1 Lige A s 1-0 svladala Poljsku golčinom Luke Modrića iz slobodnog udarca u 52. minuti. Luka je tako na najbolji mogući način proslavio svoj 39. rođendan. Osim što je zabio jedini gol, odigrao je utakmicu na najvišoj razini, i to svih 90 minuta, i time začepio usta svima koji su ga slali u igračku mirovinu.

Zato se veteran na suprotnoj strani nešto i nije proslavio. Za Roberta Lewandowskog se nije znalo ni hoće li biti na popisu izbornika uoči utakmice, a kamoli u prvom sastavu, ali igrao je tijekom cijele utakmice jednu šansu koja je završila na gredi. Općenito nije u reprezentativnoj formi jer, izuzmemo li penale, zabio je samo jedan gol u zadnjih 12 utakmica za Poljsku. Ovako je Dawid Szymczak pisao o njemu:

"Slaba izvedba, ali mogao je Poljacima donijeti izjednačenje. U ključnoj akciji ponio se profesorski prema Josipu Šutalu. Odgurnuo ga je u kaznenom prostoru, kontrolirao loptu i brzo pucao, ali je pogodio prečku. No prije toga je bilo puno slabije, a njegove su nas greške skupo koštale... Osim toga, bio je odsječen od igre i hrvatski braniči su dominirali u dvoboju s njim. Nisu mu pomogli suigrači, ali ni on njima".

 

Da, mogao im je donijeti izjednačenje, ali samo ako bi mu to VAR dopustio. Daj gol bi vjerojatno bio poništen upravo zbog tog odgurivanja, ali sve je to "vjerojatno". VAR nije nepogrešiv, pa je za svaki slučaj i bolje da nije zabio.

FOTO Ovdje živi hrvatska elita: U nestvarnom luksuzu u centru Zagreba uživaju Dalić, Kramarić, Petir...

Osijek: Susret Hrvatske i Poljske u 2. kolu Lige nacija
1/22

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije