Jedan od kandidata

Jelavić: Budem li zaigrao, nagazit ću Brazilce

Nikica Jelavić
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
31.05.2014.
u 17:15

– Ne znam je li vam izbornik nešto došapnuo. Razmišljam i ja o tome da bih mogao biti u prvih jedanaest, ali prerano je o tome govoriti

Marija Mandžukića, prvog hrvatskog napadača, neće biti u dvoboju protiv Brazila. Izbornik Niko Kovač ima više kombinacija tko bi ga mogao zamijeniti. U jednoj od njih je i Nikica Jelavić, prekaljeni, robusni centarfor. Tzv. one touch man, strijelac koji zabija iz prve, napadač je kakvog nemamo u reprezentaciji. Jelavić ne zna hoće li igrati protiv Brazila, ali godi mu mišljenje po kojem će baš on biti u početnom sastavu u toj utakmici.

Imam šanse zaigrati

– Ne znam je li vam izbornik nešto došapnuo. Razmišljam i ja o tome da bih mogao biti u prvih jedanaest, ali prerano je o tome govoriti. Igramo još dvije pripremne utakmice, s Malijem i Australijom, pa ćemo vidjeti. Imam dobre šanse da zaigram – kazao je Jelavić.

Dodao je i kako bi on igrao protiv Brazila.

– Kao i uvijek, gazio bih – rekao je smijući se.

Bude li igrao, snove i nadu mu nitko, osim izbornika Kovača, ne može oduzeti, čekaju ga žestoki rivali.

– Dante će vjerojatno biti na klupi, mislim da će stoperski par činiti David Luiz i Thiago Silva – kazao je Jelavić.

Luiza dobro poznaje, igrao je više puta protiv njega. Svaki put su to bili žestoki dvoboji, Brazilac koristi sva moguća sredstva. A naš nebeski skakač dobro ga pamti jer je nakon susreta morao hladiti tetive.

– Igrao sam više puta protiv Luiza, par sam puta pobijedio, par puta izgubio. Dobar je igrač, voli dvoboje, ali i udariti po tetivama, no spreman sam na sve – kaže Jelavić.

Foto: Igor Kralj/PIXSELL

Utakmica otvaranja SP-a je san snova, nešto o čemu svaki nogometaš mašta, ali kockasti njome ne bi trebali biti psihički opterećeni.

Brazilci malo talentiraniji

– Ta će nam utakmica, psihički gledano, biti najlakša. Brazilci znaju igrati, ali znamo i mi. Samo što su oni malo talentiraniji, jer su Brazilci. Sigurno je samo da nećemo biti pod psihičkim pritiskom. Izaći ćemo na teren sa spoznajom da želimo pokazati da možemo igrati i s najboljima – kazao je Jelavić.

Bitnije su nam utakmice s Kamerunom i Meksikom, u njima ćemo se boriti za ulazak u drugi krug, koji po kvaliteti i zaslužujemo.

– Obje su momčadi opasne. Meksiko je razbio Izrael, a to nije loša momčad. Mučili smo se s njoma. Ne znamo puno o Meksiku i Kamerunu. Piše se i govori samo o Brazilu, valjda zbog toga što nam je to prva utakmica – rekao je Jelavić.

Zadovoljan je pripremama u Austriji.

– Niko Kovač uveo je dosta novosti. I sam izbornik kaže da je zadovoljan, a znate kakav je, rekao bi da nešto nije bilo u redu – kaže Jelavić.

Kovač je započeo žestokim ritmom, prvi trening trajao je dva sata i 15 minuta, ali kad je vidio da mišići pucaju, brzo je smanjio ritam. Pa su kockasti posljednjih dana u Austriji trenirali baš lagano.

– Tih nekoliko udarnih treninga bilo je žestoko, osjetio se umor na igračima, nismo mogli trčati, udariti loptu – priznao je Jelavić.

>>Kovač već zna sastav za Brazil, traži se posljednji član prvih 11!

Komentara 9

Avatar Pravedni tetrijeb
Pravedni tetrijeb
18:08 31.05.2014.

ne znam samo po kojem si kriteriju uopće pozvan u repku.... I danas si pokazao kolika si rupa od igrača

HL
HV_LAKI102
19:26 31.05.2014.

Da su nam svi igraci koji idu za Brazil na kvalitativnom nivou Jelavica, nikad mi Brazila nebih vidjeli,osim u slucaju da smo domacini SP-a.

AN
Andreeejjj
19:46 31.05.2014.

Ajoooj Jelaviću....nemoj ti ni slučajno da zaigraš...Bogu hvala NI NEČEŠ!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije