Najavio SP

Jelavić: S Mandžukićem je odlično igrati jer jako puno trči

Nikica Jelavić
Slavko Midžor/Pixsell
04.04.2014.
u 16:56

- Odlaskom u Hull jasno sam dao izborniku do znanja da želim igrati, tako da se nadam da ću u Brazil

Nikica Jelavić ove zime napustio je Everton i prešao u Hull City i vrlo brzo se prilagodio. U napadu igra s Shaneom Longom, a zasad to odlično funkcionira.

- On je jako dobar napadač, a različiti smo tipovi igrača. On nije baš najveći, ali je zato jako brz. Očito je da sam ja sporiji od njega, ali partnerstvo funkcionira jer kad igraš s dva napadača, odlično je kad je jedan brz, a drugi jak i može skakati, rekao je Jelavić za FourFourTwo.

Koja su očekivanja u Hullu?

- Prvi cilj je ostati u ligi, a mislim da su nam šanse dobre. Ako napravimo ono što znamo i možemo, siguran sam da možemo doći u dobru situaciju.

Jeste li uvjereni da ćete biti na popisu za SP?

- Odlaskom u Hull jasno sam dao izborniku do znanja da želim igrati, tako da se nadam da ću u Brazil.

Foto: Reuters (Ilustracija)

Koliko vam znači prva utakmica s Brazilom?

- To je ostvarenje sna, to je nevjerojatna, a ako uzmemo i koji bod, bili bismo presretni.

Kojeg SP-a se prvog sjećate?

- 1998. je zlatna godina za mene i Hrvatsku. Davor Šuker je bio idol svakog djeteta, ali prvo čega se sjećam je zapravo utakmica između Brazila i Italije na SP-u 1994. godine kada je Baggio promašio jedanaesterac.

Što bi za Hrvatsku bio uspjeh?

- Teško je reći, ali moramo biti najmanje drugi u skupini i proći dalje, a onda tko zna...

Uživate li igrati s Mandžukićem?

- Izbornik Kovač preferira igru s jednim napadačem, ali prethodni izbornik je potencirao igru s dva napadača, a tada je bilo odlično igrati s Mandžukićem. Mi smo dobri prijatelji i cimeri, a s njim je lako igrati jer jako puno trči, zaključio je Jelavić.

>>Izbornik Meksika: Ako ćemo se bojati Hrvatske, onda nema smisla dolaziti na SP

Komentara 1

FZ
filip.zeravica.9
19:20 04.04.2014.

moj Jelavicu mos mislit sto hoces nisi ti ni blizu za repku

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije