NORVEŽANIMA KOMBINACIJA

Jelušić bez izbora u Sportsku komisiju MOO-a; trostruko slavlje Francuza u krosa

Jean Frederic Chapuis
Reuters (Ilustracija)
20.02.2014.
u 14:39

Izabrana su dva nova člana Sportske komisije Međunarodnog olimpijskog odbora. Riječ je o Ole Einar Bjoerndalenu te kanadskoj hokejašici Hayley Wickenheiser.

Danas su se u jutarnjem programu Zimskim olimpijskih igara u Sočiju dijelile medalje u slobodnom skijanju u disciplini kros te u nordijskog kombinaciji ekipno.

U krosu smo vidjeli trostruko slavlje Francuza, a zlato je uzeo Jean Frederic Chapuis. Uz njega su na pobjedničkom postolju bili sunarodnjaci Arnaud Bovolenta te Jonathan Midol.

Norveškom nordijska kombinacija

U nordijskoj kombinaciji (skijaški skokovi + skijaško trčanje 4X5km) ekipno najbolji su bili Norvežani koji su nastupili su u sastavu Magnus Moan, Haavard Klemetsen, Magnus Krog i Joergen Graabak.

Oni su pobijedili ispred Njemačke te Austrije.

Foto: Reuters (Ilustracija)

Jelušić bez izbora u Sportsku komisiju MOO-a

Spomenimo kako su izabrana dva nova člana Sportske komisije Međunarodnog olimpijskog odbora. Među 14 kandidata bila je Ana Jelušić, ali dva mjesta od 14 mogućih popunit će najuspješniji olimpijac svih vremena Ole Einar Bjoerndalen te kanadska hokejašica Hayley Wickenheiser. Oni će zakletvu položiti prilikom svečanosti zatvaranja Igara u nedjelju.

>> Osvojio osmo zlato: Bjorndalen najuspješniji u povijesti ZOI-ja!
>> Nevjerojatno: Svjetski je prvak u skijaškim skokovima, a boji se visine

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije