LIGA PRVAKA Bayernova prednost zbog 2:2 u Milanu velika je

Još se jedan div večeras oprašta

nog-liga-txt.jpg
import
11.04.2007.
u 10:34

Dvaput je Milan vodio, dvaput se činilo da je momčad Carla Ancelottija na pragu rezultata koji će joj omogućiti njezinu čvrstu igru u münchenskom uzvratu. No, Daniel Van Buyten pogađao je za izjednačenja, a u završnici sudačke nadoknade iz teške pozicije progurao je loptu između Dide i vratnice za konačnih 2:2. I šok na San Siru.

No, Milan u München ne dolazi s bijelom zastavom. Doduše, ne treba očekivati da će sad crveno-crni na Allianz Areni krenuti u juriš. Ostat će Ancelotti pri svojoj tvrdoj igri, s prvom zadaćom - ne primiti pogodak. I nadom da će netko nešto valjda zabiti.

Spas sezone
- Ne moramo nakon utakmice u Milanu biti ljutiti ili razočarani. Koliko god Bayern zaslužuje poštovanje, ne samo zbog svoje velike povijesti već i zbog kvalitete igrača, Milan može pobijediti u Münchenu - tvrdi Milanov Brazilac Kaká.

Dosad je bio odličan kao strijelac, postigao je sedam pogodaka, a sad navijači Milana u njemu vide mogućeg spasitelja. Koliko god se Milan malo približio mjestu na tablici u Serie A koje vodi u kvalifikacije za Ligu prvaka, spas sezone traži upravo u Ligi prvaka. - Uvjereni smo da ih možemo izbaciti iako igramo pred njihovim navijačima. Kad kažem da to možemo, ne tvrdim da je to gotova stvar, no sigurno je da ćemo istrčati samouvjereni da je to ostvarivo - tvrdi Kaká.

Milan će biti bez Alberta Gilardina, pa će vjerojatno Filippo Inzaghi igrati u napadačkom paru s Ricardom Oliveirom. Nema ni Brocchija, ali to ne znači da će se Dario Šimić primaknuti udarnoj postavi, u najavama susreta njegovo ime nije spominjano.Problema s izostancima igrača ima i Bayern. Upitan je Schweinsteiger, problema imaju Scholl i Demichelis. No, oporavili su se Salihamidžić, Lucio i Hargreaves, a u momčad se vraćaju i Oliver Kahn te Mark van Bommel.

Nije gotovo
- Vrata polufinala su nam otvorena, no nikako ne smijemo napraviti kobnu pogrešku i u takmicu ući kao da smo već obavili posao - poziva na oprez legendarni Bayernov predsjednik Karl-Heinz Rummenigge. Trebalo bi večeras u veličanstvenoj Areni, za koju odavno nema ulaznica, biti zanimljivo. Sigurno je tek jedno, večeras ostajemo bez još jednog europskog nogometnog diva u Ligi prvaka.


Na Anfieldu samo formalnost

Steven Gerrard, John Arne Riise i Peter Crouch sve su riješili u Eindhovenu i od četiri utakmice četvrtfinala samo je njihov uzvrat s PSV-om na Anfieldu bez rezultatske neizvjesnosti. - Nećemo se zavaravati, ni mnogo bolje momčadi od nas ne bi se mogle nadati da će proći - svjestan je formalnosti trener PSV-a Ronald Koeman. Previše je toga prošao u nogometu da ne bi znao pravo stanje stvari. (rj)

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije