EL CLASICO

Jose, ostavite Pepea doma da ne doživi Figovu sudbinu!

\'Real Madrid\'s Portuguese coach Jose Mourinho gestures during the Spanish King\'s Cup football match Real Madrid CF vs Ponferradina on December 20, 2011 at the Santiago Bernabeu stadium in Madrid.
AFP
25.01.2012.
u 08:33

Nedodirljiva Barcelona kod kuće brani prednost od 2:1 iz prve utakmice.

Realov trener Jose Mourinho osvrnuo se na zajedljive primjedbe da je Real u krizi, da je momčad podijeljena na klanove, a da su navijači Realu okrenuli leđa...

– Čekajte malo, pa mi u španjolskom prvenstvu imamo pet bodova više od momčadi za koju kažu da je najbolja na svijetu! Znači da nam ne ide tako loše kao što ljudi misle – kazao je Mourinho uoči novoga sudara s Barcelonom, u kojemu lovi zaostatak od 1:2 iz Madrida.

Izbacivali ih niželigaši

Dodao je i ovo u svoju obranu:

– Kad sam došao u Real, sudario sam se s tradicijom da ga iz Kraljeva kupa izbacuju niželigaši. Nije tada bio ni nositelj u Ligi prvaka, a sada smo postavili rekord po broju pobjeda u grupnoj fazi. Da, zaista imam toliko problema – cinično se novinarima obratio Portugalac.

Pitali su ga za Pepea, igra li taj grubijan protiv Barce, budući da je nekim čudom izbjegao kaznu Španjolskoga nogometnog saveza zbog gaženja Messijeve ruke. Mourinho je hladno uzvratio:

– Ako je fit, onda igra!

O toj temi oglasio se bivši Barcin trener Carles Rexach sugerirajući Mourinhu da Pepea ostavi kod kuće.

– Bojim se da bi moglo biti ružnih scena pojavi li se Pepe na travnjaku. Publika bi prema njemu mogla reagirati kao svojedobno prema Figu, kada je prvi put došao na Nou Camp kao igrač Reala. Ne bih želio da se to dogodi – kazao je Rexach.

Podsjećamo, omraženi Figo s Realom je gostovao u Barceloni 2002. godine, a utakmica je bila prekinuta na čak 12 minuta jer je ogorčena publika Portugalca gađala svim i svačim, čak je u teren ubacila i svinjsku glavu!

O Barceloni i Mourinhu govorio je i engleski izbornik Fabio Capello, bivši trener Reala. Talijan smatra Španjolsku prvim favoritom Eura zbog brojnih igrača Barcelone, za koje, kaže Fabio, čak ni Mourinho nije otkrio protuigru. Capello tvrdi da će najveći izazov svim reprezentacijama na Europskom prvenstvu biti to da pobijede Španjolsku, pa tako i Hrvatskoj.

Inače, Engleska je s Capellom na klupi nedavno u prijateljskom ogledu uspjela svladati Španjolsku sa 1:0 na Wembleyju.

Bio sam impresioniran

– Bio sam impresioniran načinom na koji drže loptu. Mnogi su tražili način da onemoguće takvu igru Barcelone i španjolske reprezentacije, ali nisu pronašli rješenje. Očito ni Mourinho ne zna kako ih zaustaviti – zaključio je Capello.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije