BORBA ZA NASLOV

Joshua o Hrgoviću: 'Dubois bi ga prije ili kasnije nokautirao. Hrgović nije dovoljno dobar'

Matchroom Press Conference
Foto: Andrew Couldridge/REUTERS
1/5
12.09.2024.
u 20:00

"Dubois je u jednom dijelu borbe napravio iskorak, što se dogodilo zbog razlike u kondicijskoj spremi. Dubois je uspijevao probiti vlastite barijere, dok Hrgović nije uspio", rekao je Anthony Joshua

Hrvatski boksač Filip Hrgović je prije tri mjeseca izgubio meč protiv Britanca Daniela Duboisa tehničkim nokautom u osmoj rundi. Hrgović je u meč ušao fizički nepripremljen i bez ikakve kondicije što je Britancu olakšalo put do pobjede. U šestoj rundi dobio je posjekotinu na glavi koja je samo rasla, sve dok doktor dvije runde kasnije nije rekao "dosta".

Tako je Hrgović propustio priliku boksati s pobjednikom revanša između Oleksandra Usyka i Tysona Furyja za ujedinjenje svih pojasa. U međuvremenu je Dubois preuzeo IBF-ov pojas s obzirom da je Usyk odbio dvoboj s njim fokusirajući se na revanš protiv Furyja.

Britanac će tako imati novu šansu postati svjetski prvak. Prvu je propustio kad se protiv Usyka borio za tri pojasa (WBO, IBF i WBA), međutim, Ukrajinac ga je nokautirao u devetoj rundi. 21. rujna u ringu će ga čekati sunarodnjak Anthony Joshua koji je iz publike pratio njegov meč protiv Hrgovića i iznio svoje mišljenje:

GALERIJA Pogledajte neke od najzanimljvijih trenutaka meča Usik i Fury

Matchroom Press Conference
1/82

"Išao sam na taj meč i uživo gledao borbu. Kao što ste rekli, Hrgović je bio ‘babaroga‘ i ljudi su ga poštovali. Dubois je odradio dobar meč, ali to nije bilo dovoljno dobro. Bilo je trenutaka u meču kada je Dubois preuzimao kontrolu, no Hrgović bi ponovno dominirao. Bio je to dobar meč".

"Može se uočiti kako je Dubois u jednom dijelu borbe napravio iskorak, što se dogodilo zbog razlike u kondicijskoj spremi. Dubois je uspijevao probiti vlastite barijere, dok Hrgović nije uspio. Kada jednom prođete kroz takav ‘zid‘, to vas djelomično ošteti, a ubrzo ponovno nailazite na novu barijeru. Da nije bilo posjekotina na Hrgovićevom licu, mislim da bi ga Dubois nokautirao u nekom trenutku borbe", dodao je Joshua.

Britanac je prije pet godina doživio šokantan poraz protiv Meksikanca Andyja Ruiza i tko zna u kojem smjeru bi mu karijera pošla da nije dogovorio revanš s Ruizom u kojem je slavio. U međuvremenu je rušio Puleva, Heleniusa i Wallina te dobio novu šansu za naslov unatoč dva poraza doživljena protiv Usyka.

VIDEO Gattuso nema press konferenciju prije Dinama. Razlog će potpuno razbjesniti navijače Hajduka

Komentara 1

Avatar Ležeći Policajac
Ležeći Policajac
03:22 13.09.2024.

Što reći na citat iz članka:"Hrgović je u meč ušao fizički nepripremljen, i bez ikakve kondicije"???

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije