Glory 95 u Zagrebu

Bit će to noć velikih teškaških okršaja i oproštaja od "Škorpionova uboda"

Foto: Marko Prpić/Pixsell
1/11
11.09.2024.
u 23:42

Na zagrebačkoj priredbi (21. rujna) nastupit će, u međusobnim borbama, šestorica od osmorice najboljih teškaša s Gloryjeve rang-liste na kojoj je na broju tri "zamrznut" naš Antonio Plazibat koji je priredbu doveo u Hrvatsku ali je doživio ozbiljnu ozljedu lakta i otkazao nastup

Ususret 95. priredbi najjače svjetske organizacije kikboksa u Areni Zagreb, i u nazočnosti direktora Gloryja Alana Murphyja, održan je "media day" s prikazom tehnika i razgovorima s borcima. Dogodilo se to u zagrebačkom Spartan Gymu gdje se pojavio i Antonio Plazibat, najbolji hrvatski kikboksač, zbog kojeg se ova priredba u Hrvatskoj i održava.

Nažalost, Plaza se ozlijedio (lakat) pa nastupati neće neko vrijeme (još najmanje šest mjeseci) ali priredba nije otkazana.

- Povrh moje borbe za status prvog izazivača prvaka Verhoevena, cilj je bio da priliku pokazati se dobiju regionalni borci iz Srbije, Bosne i Hercegovine, Hrvatske... Ja sam se trudio da njih ima što više i da nadareni borci s ovih prostora ne moraju "jesti govna" da bi dobili pravu priliku. Što više publike bude to će više boraca iz regije dobiti priliku a što više njih bude to će biti više publike - kazao je Plazibat koji je status hrvatske zvijezde večeri, silom prilika, morao prepustiti Mladen Brestovcu.

A ovaj veteran, koji je posljednju borbu imao prije šest godina, odlučio je iskoristiti priliku i od kikboksa se oprostiti s borbom u rodnom mu gradu. A proces povratka borca koji se dvaput borio za naslov prvaka, protiv neprikosnovenog Verhoevena, bio je mukotrpan.

- Nije se bilo lako priviknuti na treninge, ponekad mi se pred svlačionicom činilo kao da ne znam što mi je za činiti.

I dok su Plazibatu svojedobno govorili "gdje ćeš ti na Brestovca, pa ubit ćete", Brestovac o Plazibatu govori u hvalospjevima.

- Glupo je reći da ću, za ovu priliku, ja ući u njegove cipele. On je sadašnjost i budućnost ovog sporta a ja sam prošlost. Mi koji jesmo u programu moramo sve učiniti da priredbu podignemo na očekivanu razinu.

A osim Brestovca, koji će se boriti protiv Nijemca Tokasinova, za visoku razinu priredbe koja će se održati 21. studenog zaduženi će biti i sljedeći teškaški parovi - glavna borba večeri između Nizozozemca Rigtersa (prvorangiranog teškaša) i Azerbajdžanca Rajabzadeha (drugorangiranog) te Nigerijca Osara (4.) i Estonca Jurjendala (7.) odnosno Alžirca Mahieddinea (5.) i Srbina Filipovića (8.).

U velteru će se nadmetati Hamicha i Do, Saidković i Hoduk a privlačnom se čini i borba u poluteškoj između Srbina Cvjetićanina i Osmanija.

Intrigantnim se čini i međusoban okršaj dvojice Hrvata u kojem će se Osječanin Antonio Krajinović, ponajbolji domaći amaterski kikboksač, namjeriti na iskusnog Puljanina Tea Mikelića. A bit će to i prilika da na djelu vidimo i obećavajućeg debitanta Filipa Matića, već etabliranog Andreja Kedveša, poznatog pod nadimkom AK 47, te već trofejne domaće kikboksače, ali u amaterskoj konkurenciji, Ivana Bertića i "Don" Vitu Košara.



 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije