Naš reprezentativac potpisao novi petogodišnji ugovor s Herthom

Josip Šimunić: Uzeo bih i Niku Kovača

spo_jos.jpg
import
18.05.2006.
u 18:21

Josip Šimunić ipak neće biti najtraženiji hrvatski nogometni reprezentativac na Svjetskom prvenstvu u Njemačkoj. Jučer se na okupljanju reprezentacije u "Sheratonu" pojavio riješenog statusa za sljedećih pet godina - ostaje u Herthi!

To je ipak svojevrsno iznenađenje jer je ime našega stopera spominjano u kontekstu Olympiacosa, Boltona, Atletica i Bayerna. Najuporniji su bili Grci koji su čak kontaktirali s legendom Olympiacosa Martinom Novoselcem i tražili ga izjavu o "budućem igraču kluba iz Pireja"...
- Ispočetka sam odbijao mogućnost ostanka u Herthi, ali onda je sam dobio ponudu na koju nisam mogao ostati hladan. U Berlinu sam već 6,5 godina, lijepo mi je, igram u velikom klubu i čim sam dobio tu novu ponudu, odlučio sam ostati. To je sigurno bila najbolja odluka.

Milijun i pol po sezoni
Ne želi spominjati financijsku stranu, ali spominje se 1,5 milijuna eura po sezoni, plus, naravno, premije. U Šimunićevu glasu osjeća se veliko olakšanje...
- Išlo mi je na živce što su me zvali raznorazni menadžeri, čak i neki iz Hrvatske, i obećavali mi brda i doline, zaklinjali se na život da imaju klub za mene, a na kraju od svega nije bilo ništa.  Lagali su mi cijelo vrijeme. Ta neizvjesnost me ubijala, a onda sam to sve prekinuo i sada se potpuno mirno mogu posvetiti Svjetskom prvenstvu.

Ostajete jedini Hrvat u Herthi. Klub nije produžio ugovor Niki  Kovaču.
- To je velika šteta, jer Niko je strašan igrač. Zdrav, u punoj snazi, ide kao avion. Da se mene pita, ja bih ga odmah uzeo.

Je li obrana najjači dio hrvatske reprezentacije?
- Ne bih to tako postavio. Obrana nam je dobra, ali isto tako dobri su i naši vezisti i napadači. Momčad nam je odlično posložena i  to je naša najveća snaga. Postigli smo odlične rezultate u kvalifikacijama i nadam se da ćemo u istom stilu nastaviti i na Svjetskom prvenstvu.
Čuli ste za optužbe na račun australskog Hrvata Željka Kalca. Spominje se u istom kontekstu kao i vi prošle godine, klađenje...

- Čuo sam nešto o tome, ali me stvarno ne zanima. Ne bih govorio o toj temi.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije