35. nogometaš godine I Joško Jeličić je Eduarda da Silvu postavio na vrh

Joško Jeličić: Tri dinamovca samo su iznimka

spo_jeli.jpg
import
12.12.2006.
u 18:19

Trojica mladih igrača iz Hrvatske nogometne lige (Eduardo, Modrić i Ćorluka), te Niko Kranjčar koji je dobar dio sezone proveo na našim travnjacima, možda su pokazatelj da naša liga napreduje. Naime, toliko ih je Joško Jeličić stavio među naših deset najboljih nogometaša.

Odličan učinak Dudua
 To može zavarati, no nisu ti igrači proizvod sustavnog rada u našim omladinskim školama. Riječ je o dečkima koji su vrlo talentirani, ali imali su srca izboriti se za sebe, nisu čekali da im netko nešto daruje. Današnja trojica reprezentativaca iz Dinama išli su na posudbe i dokazivali se. Talenata će uvijek biti, netko će iskočiti, kao u posljednje vrijeme Ante Rukavina  objasnio je Joško Jeličić, bivši igrač Hajduka i Dinama.

Kod izbora najboljeg nije dvojio:  Eduardo je pokazao iznimnu kvalitetu, a učinak mu je odličan. U HNL-u je daleko najbolji, dokazao se igrajući i za plave u Europi. Koliko god maksimirska momčad nije rezultatski dobro prošla, Eduardo je bio odličan. A u reprezentaciji je samo povrdio o kakvoj je klasi riječ.

Kapa dolje Niki
Visoko je pozicionirao Roberta Kovača, kako kaže, igrač je to koji nosi obranu naše reprezentacije, s njim i bez njega to nikako nije isto.
 Naša je reprezentacija postala prepoznatljiva upravo po igri u obrani  potvrdio je Jela.
Kapu je Jeličić skinuo Niki Kranjčaru, sam je iskusio kako je igrati u dva najveća rivala. I ne samo to.

 Svaka mu čast na svemu što je uspio izdržati, pokazao je snažan karakter. A njegove kvalitete ionako nikad nisu bile sporne.

Valja izdvojiti i da je Mladen Petrić novo ime na hrvatskome nogometnom nebu.
 Taj je momak i prije zaslužio reprezentativni poziv. Moderan je nogometaš koji ima sve, znanje, brzinu, golgeterski instinkt. Nedostaje mu samo jedno  da ode u veći klub od Basela  zaključio je Jeličić.


Jeličićev izbor

Eduardo da Silva 10
Robert Kovač 9
Luka Modrić 8
Darijo Srna 7
Niko Kovač 6
Niko Kranjčar 5
Josip Šimunić 4
Vedran Ćorluka 3
Mladen Petrić 2
Stipe Pletikosa 1

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije