'vida je odmah došao...'

Juranović otkrio detalj iz svlačionice koji pokazuje zašto je Hrvatska najjača i može do bronce

KATAR 2022 - Tuga na licima hrvatskih igra?a nakon poraza od Argentine
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
1/56
13.12.2022.
u 23:21

Rečenica kojom je Domagoj Vida, srebrni iz Rusije ohrabio i motivirao svoje suigrače koje je cijeloga prvenstva gledao s klupe primjer je i dokaz da Hrvatska nije slučajno jedna od najboljih momčadi svijeta i da je očekivati broncu u subotu itekako realno.

Hrvatska nogometna reprezentacija poražena je s 0-3 (0-2) od Argentine u polufinalu SP-a u Lusailu, te će se u subotu boriti za broncu s poraženim iz dvoboja Maroko- Francuska. Argentinci su poveli golom Messija iz jedanaesterca u 34. minuti, a u 39. minuti nakon brzog protunapada na 2-0 povećao je Julian Alvarez. U 69. minuti Messi je asistirao Alvarezu za konačnih 3-0.

Josip Juranović izašao je pred novinare nakon poraza.

- Prije kaznenog udarca smo mi imali udarac na gol, ali mislim da moramo biti ponosni na to što smo napravili, čestitati Messiju i društvu, ali te male greškice su okrenule utakmicu - istaknuo je Juranović.

Soccer Football - FIFA World Cup Qatar 2022 - Semi Final - Argentina v Croatia - Lusail Stadium, Lusail, Qatar - December 13, 2022 Croatia's Dominik Livakovic and Domagoj Vida look dejected after being eliminated from the World Cup REUTERS/Kai Pfaffenbach Photo: Kai Pfaffenbach/REUTERS
Foto: Kai Pfaffenbach/REUTERS

Je li nedostajalo agresivnosti?

- Ovo je hrvatska reprezentacija, dat ćemo sve od sebe i zadnji atom snage. Čim smo ušli u svlačionicu Vida je prvi došao do nas i rekao "idemo osvojiti to treće mjesto" jer medalja se uvijek pamti idemo to napraviti za Hrvatsku. - dodao je Juranović i tako otkrio pravi duh hrvatske momčadi.

Rečenica kojom je Domagoj Vida, srebrni iz Rusije ohrabio i motivirao svoje suigrače koje je cijeloga prvenstva gledao s klupe primjer je i dokaz da Hrvatska nije slučajno jedna od najboljih momčadi svijeta i da je očekivati broncu u subotu itekako realno.

U nedjeljnom finalu (16 sati) Argentina čeka pobjednika polufinalnog dvoboja Francuske i Maroka koji se igra u srijedu (20 sati). Hrvatska će u subotu igrati utakmicu za treće mjesto, u 16 sati, protiv poraženog iz drugog polufinala. Argentina će u nedjelju loviti treću svjetsku krunu u povijesti. Svjetski prvaci bili su 1978. i 1986. godine, dok su posljednji put finale igrali 2014. godine kada su u finalu poraženi od Njemačke.

Koga biste željeli za protivnika u utakmici za treće mjesto?

Ključne riječi

Komentara 5

TE
Teig1
23:11 13.12.2022.

Mi smo velesila u nogomet, to je činjenica. Čestitka Argenticima i milijunima Hrvata u južnoj Americi, nepravda nas povjesno razdvojila kao i sudac penalom!

DO
DomagojMarić
23:17 13.12.2022.

Dalić nije trebao priznati presude/odluke suca o penalu! Mi nismo priznali slovenske namjestaljke nazvane arbitraža, a Dalić nije trebao priznati namjestaljke taljanko talibanskog suca ! Hrvatska do neba! Još imamo šanse da zasluženo igramo u finalu.....samo neka suci pošteno priznanju svoju igru!

DE
derin
01:19 14.12.2022.

Prvo krenimo otpočetka, gdje je dobar dio razloga zašto smo izgubili. Kramarić. Dotle će ga Dalić više gurati izgleda, lik nije ni centarfor ni krilni napadač, niti nam daje dubinu, pressing, skok, ne možemo na njega slati duge lopte, nema ga pred golom. Najbolje kad uđe s klupe kad su linije malo labavije. Dokle Daliću ćeš ga više forsirati!? Pa imaš Budimira, Livaju. Petković je protiv top reprezentacija više za kraće role, pretkraj kad su oni umorniji, jer ovako mu uzimaju lopte kao od šale izgleda. Ok bili smo potrošeni, Lovren i Gvardiol najslabija utakmica, loše postavljanje zaleđa, Gvardiol umjesto da faulira Messija, ide se s njim nadmetati. Sosa, cijelo prvenstvo prosječan, prema naprijed vrlo, vrlo malo. Barišić u subotu, a mali Bradarić za budućnost, taj je dobar prema naprijed. I zašto Daliću izvadiš Brozovića u 50. minuti, veznog i uvedeš napadača i ostaneš s dva vezna samo, umjesto Jakića ili Sučića. I zašto kornere uvijek nešto kompliciramo ili ih izvedemo loše, da lopta jedva dođe do prve stative. Pašalić, loš i zašto je igrao otpočetka, kao i Kramarić!? Daliću loše odrađena utakmica. Budimir ili Livaja unutra za subotu, kao Majer ili Vlašić i Barišić, uz pravi, čvrsti pristup, jer vratiti se s medaljom je velika stvar. Kramarić, Pašalić, Sosa klupa. Hajmo naši, sad odraditi to kako treba. 🇭🇷💪

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije