KRUNO LJUT NA ARBITRE

Jurčić: Ovakvi suci opasni su po naše karijere

Dinamo Anderlecht
Marko Lukunić | VLM
VL
Autor
Antonela Vukorepa/VLM
17.09.2009.
u 22:45

- Inače sam se susprezao od komentiranja sudaca, no kad se sjetim utakmice u gostima kod Red Bulla i kada vidim što se zbilo večeras, mazohistički bi bilo šutjeti. Sve ovo utječe na moju karijeru i karijere mojih igrača - oštar je bio Jurčić.

Kruno Jurčić nakon utakmice vidio je ponovljene snimke ključnih trenutaka dvoboja s Anderlechtom. Svoj je bijes zbog suđenja prvo iskalio pred televizijskim kamerama, a onda je sličnu priču, više dotučen nego ljut, iznio i pred novinarima. I nije mu za zamjeriti.

Dok je sudac Plautz bio prebrz na okidaču u Salzburgu, Szabo se lijeno odlučivao tek za pokoju, ''sporednu'' odluku. A vrli Uefin pokus s dvojicom dodatnih sudaca nije impresionirao nikoga, a ponajmanje stratega plave momčadi.

- Bojim se da uskoro ne završimo na 22 suca pa da svaki igrač ima svoga. Da nisam pogledao snimku ne bih ništa rekao, no ovako moram istaknuti - oštećeni smo - kazao je Jurčić svjestan kako će optužujući pogledi biti upereni prema njemu.

- Inače sam se susprezao od komentara, no kad se sjetim utakmice u gostima kod Red Bulla i kada vidim što se zbilo večeras, mazohistički bi bilo šutjeti. Sve ovo utječe na moju karijeru i karijere mojih igrača. Ključan je bio prekršaj na Mandžukiću, upitan je i faul kod njihovog prvog gola makar je to sada smiješno komentirati jer se dogodio na 30ak metara. Uslijedit će dublje analize, a sve će se prelomiti preko mojih leđa - pričao je Jurčić.

I govorio je istinu. Jer, nakon čvrstog prvog dijela, u drugom je paralelno s terenom, potopljen i Dinamo.

- Plaćamo preveliku školarinu u europskim utakmicama. Protiv defenzivno orijentiranog protivnika, prvi dio držali smo pod kontrolom. Na poluvremenu sam inzistirao da zadržimo takav stil, da pletemo mrežu pa eventualno zabijemo. No, nismo imali velik broj šansi, a u ovakvim susretima i najmanje se moraju iskoristiti - prisjetio se Jurčić već poznatog.

Anderlecht ga je, priznaje, iznenadio. Igrali su s dva posve nova igrača, s pet defanzivaca, s liberom. Prakticiraju ofanzivan nogomet, no u Zagrebu su odigrali drugačije. Dok su prvo poluvrijeme odlučili čuvati mrežu, u drugom su se otvorili. No, ni to nije bio razlog Dinamovu porazu.

- Najviše boli kada vidim gol kojeg smo primili s 30 metara i to iz prvog protivničkog udarca prema okviru. Tada je sve bilo gotovo. Mi naprosto plaćamo preveliku školarinu u europskim utakmicama - ističe Jurčić.

Konstataciju jednog novinara kako igrači nisu bili na visini zadatka te kako su im ambicije sada poljuljane, trener plavih odbio je komentirati, no zato je objeručke prihvatio zaključak Večernjakovog novinara kako je igra iz prvog dijela ona kojoj treba težiti.

- Bravo gospodine Flak. To je europski put kojem težim. Kontroliran, koncentriran, u kojem se drži dogovorenog - zaključio je Jurčić.

Ključne riječi

Komentara 17

FI
Fieldhockey
23:07 17.09.2009.

Jurčiću, ti si zakazao. Suci su dobro vidjeli namjeru Mandžukića da simulira prekršaj. Moraš još žganaca pojesti.

LA
Laura Anny
23:13 17.09.2009.

Opet ste izgubili, stvarno vam se ne da.

JA
jarac
23:04 17.09.2009.

Jurčiću, kaj tvoj šef nije tražio strane sudce? Ma hajte molim vas..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije