ŽDRIJEB U NYONU U ponedjeljak izvlačenje Dinamova suparnika za 2. pretkolo LP-a

Jurčić: Samo bih želio izbjeći put u Azerbajdžan

20.06.2009.
u 19:10

Dinamo će u ponedjeljak u Nyonu saznati prvoga europskog suparnika. U oba prva pretkola Dinamo je nositelj, što bi mu trebalo olakšati posao, no sumnjamo da bi Jurčić bio presretan kada bi mu ždrijeb u 3. pretkolu dodijelio, primjerice, austrijskog prvaka Red Bull Salzburg. Ispadne li Dinamo u ovoj fazi, popravka više nema, europski put bio bi završen.

Došao bi Šarlija
U 2. pretkolu ne vidimo ozbljnijega suparnika za plave, naravno, ako ne bi izgledali kao u dvije posljednje utakmice na Poljudu.

- Volio bih izbjeći daleke destinacije, kao što je Azerbajdžan. Bolje je dobiti Zrinjski ili Makedoniju, i zbog kraćega puta, i zbog lakšega prikupljanja informacija o suparnicima. U suprotnom, uvijek može biti neugodnih iznenađenja poput Hazara - kazao je Dinamov trener Kruno Jurčić.

Naleti li Dinamo na azerbajdžanski Baku, ne bi baš svi bili utučeni. Pjenušac bi otvarali u prijevozniku Ban Toursu, čiji je moto “što dalje, to bolje”, a rodbinu i prijatelje u Zagrebu vidio bi bivši Dinamov vratar Marko Šarlija.

Uz Salzburg, u 3. pretkolu (ždrijeb 17. srpnja) najozbiljnijim suparnikom čini se Slovan Bratislava, a u četvrtom (ždrijeb 4. kolovoza) poželjno bi bilo izbjeći Olympiacos, Levski i Partizan. Podsjećamo, eventualno ispadanje u ovoj fazi natjecanja jamči plasman u novoosnovanu Europsku ligu.

Drugo pretkolo igra se 14./15. te 21./22. srpnja, treće 28./29. srpnja i 4./5. kolovoza.

Dug put do Eurolige
U ponedjeljak će se izvlačiti i parovi 1. i 2. pretkola Europske lige. U prvome će nastupiti Slaven Belupo, u drugome Rijeka, a Hajduk će se uključiti u trećem.

I Koprivničanima u prvoj fazi (46 klubova) prijete dva Azerbajdžanca, Inter Baku i Simurq Zaqatala, a od poznatijih klubova tu su Dinamo Tirana, crnogorski predstavnici Budućnost i Sutjeska...

Prođe li Slaven Belupo, priključit će se Rijeci u 2. pretkolu, oboje bi bili nositelji, a u trećem, zajedno s Hajdukom, nenositelji. Tu su nositelji, među ostalima, Roma, PSV, Steaua, Fenerbahče, HSV, Basel, Lille... a onda bi ih čekalo i četvrto pretkolo. Dug je put do Europske lige...

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije