DA SPRIJEĆE HULIGANE

Južnoafrička Republika uvela privremene sudove i pritvore

Afrika
AFP
24.05.2010.
u 15:04

Južnoafrička Republika osnovala je više od 50 privremenih sudova na kojima će se održavati procesi tijekom Svjetskog nogometnog prvenstva (11. lipnja - 11. srpnja).

Glasnogovornik južnoafričkog Ministarstva pravosuđa Tlali Tlali potvrdio je u ponedjeljak kako je diljem zemlje otvoreno 56 sudova koji će početi s radom odmah, a završit će dva tjedna nakon SP-a.

Na nekoliko stadiona, na kojima će se igrati utakmice svjetske smotre, izgrađene su i ćelije u koje će se privremeno zatvarati huligani i svi ostali koji budu remetili javni red i mir.

Sudovi su osnovani kako bi ubrzali procese protiv stranih navijača, kako se ne bi dogodilo da osumnjičenici ili svjedoci napuste zemlju prije suđenja.

Tlali tvrdi da sudovi, koji su smješteni u već postojećim pravosudnim ustanovama, unatoč svome privremenom karakteru, neće raditi na drugačiji način.

- Neće biti nikakva favoriziranja niti će se primjenjivati drugačiji standardi suđenja - istaknuo je Tlali.

Ključne riječi

Komentara 1

EU
EUPatriot
15:23 24.05.2010.

Južnoafrička Republika uvela privremene sudove i pritvore ali Hrvati se ne trebato toga plašiti jer niti čete izbliza vidjeti World Cup a što se tiče sudova sa nama Slovencima ste več na arbitražnom i ne treba vama još privremeni sud..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije