Caster Semeny

Južnoafrikanci priznali da su testirali spol

Caster Semenya
AFP
19.09.2009.
u 12:29

Predsjednik Južnoafričke atletske federacije Leonard Chuene priznao je da su Caster Semenyi testirali na spol u JAR-u te se ispričao što je to nijekao.

Informaciju o testiranju svjetske prvakinje iz Berlina još prije nastupa na Svjetskom prvenstvu otkrio je njen bivši trener rekavši da su je čelni ljudi saveza time najviše ponizili, s obzirom da čak nisu našli za shodno objasniti joj što ispituju.

Predjednik Chuene u više je navrata otad demantirao da je Semenya testirana na teritoriju Južnoafričke Republike.

- Ispričavam se, bila je to pogrešna procjena. Činio sam to iz dobrih namjera, da bih zaštitio njezinu privatnost – rekao je Chuene.

Sada postaje jasno da bi i Južnoafrikanci mogli ispaštati obzirom da Međunarodnoj atletskoj federeaciji (IAAF) nisu prijavili moguću Semenyinu interseksualnost. Umjesto toga, poslali su je u Berlin, gdje je osvojila zlato u utrci na 800 metara.

Istinu o spolosti 18-godišnje Južnoafrikanke iz IAAF-a će definitivno objaviti 20. ili 21. studenog.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije