Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 115
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
kolumna Ane Jelušić

Kako sam se vratila doma, na Crveni spust, tu i pripadam...

'09.11.2010. Zagreb - Na konferenciji za tisak Hrvatskog skijaskog saveza potpisan je novi sponzosrki ugovor sa Raiffeisen grupom.Ana Jelusic Photo: Patrik Macek/PIXSELL'
'Patrik Macek/PIXSELL'
04.01.2012.
u 08:33

Došao je trenutak za moj najdraži zadatak, spustiti se na utrci skijašica s kamerom, komentirati gledateljima kakva je staza, koje sve zamke čekaju skijašice na napornoj i dugoj stazi

Prošlo je više od osam mjeseci otkako sam se posljednji put spustila između kolaca, no organizatorima nisam dopustila da me "skinu" s tog zadatka.

Da nisam zbog problema s astmom odlučila propustiti sezonu, do danas bih u nogama imala barem sto skijaških treninga u sezoni, ovako ih imam samo deset. I to vrlo turističkih. U međuvremenu sam izgubila pet kilograma mišića, a i dani su mi se promijenili. Prije bih jutro provodila na snijegu, a popodneva u teretani, a sada sjedim u uredu ili stojim u ciljnoj ravnini.

Kada sve to zbrojim, mislila sam da će mi povratak na Crveni spust biti šok. Večer prije počela sam iz ormara vaditi opremu, bila je to ista rutina koju sam ponavljala petnaest godina, a sada mi se činilo kao da to radim prvi put. Bojala sam se da što ne zaboravim, natrpala sam u ruksak i što mi je trebalo i što nije.

Stala sam na start, bez zagrijavanja, bez ogleda staze, bez ičega, isključila sam mozak i uključila "autopilot". Osjećala sam jedino to da sam se "vratila kući".

Ušla sam u cilj zadihana i s osmijehom na licu, bilo je odlično, kao da nikad nisam ni stala. Shvatila sam da i dalje pripadam tom skijaškom svijetu. I budem li se vratila na stazu, vratit ću se u nešto što mi je toliko poznato da se nikada ne može zaboraviti.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije