Heroj Blackburna

Kalinić zabio dva pogotka pa zaradio izravni crveni!

Nikola Kalinić
Foto: Pixsell
1/5
28.12.2010.
u 17:54

Nikola Kalinić donio je svom Blackburnu pobjedu nad West Bromwich Albionom s dva pogotka (3. i 54. minuta).

Nikola Kalinić - heroj Blackburna. Hrvatski je reprezentativac imao jednu od glavnih uloga u dvobojima 20. kola Premijerne lige. Prvi je put bio dvostruki strijelac u pobjedi svoga Blackburna (3:1) u gostima kod West Bromwich Albiona (dogodilo se to u 3. i 53. minuti), no i prvi je put dobio crveni karton. Naime, u 64. minuti, pri vodstvu njegove momčadi od 3:1, neoprezno je đonom startao na potkoljenicu suparničkog igrača Paula Scharnera, pa mu je sudac pokazao izravni crveni karton. No, rezultat se do kraja dvoboja ipak nije mijenjao. Bili su to Nikoli peti i šesti pogodak u Premijernoj ligi (treći i četvrti ove sezone), čime je nastavljena tradicija. Naime, svaki put kada je bio strijelac njegova je momčad došla do bodova. Četiri je puta pobijedila i jednom igrala neodlučeno (Manchester City ove sezone). Inače, strijelac trećeg pogotka za domaćina bio je Senegalac Mame Biran Diouf u 62. minuti, dok je jedini pogodak za domaćine zabio Thomas (17). Blackburn je s nova tri boda skočio za tri pozicije i sada je deveti.

Uspješan su dan imali i nogometaši Tottenhama koji su na White Hart Laneu došli do devetog slavlja ove sezone, nakon pobjede nad Newcastleom od 2:0.

Oba su pogotka pala u drugom dijelu, a strijelci su bili Aaron Lennon u 57. i Gareth Bale u 81. minuti. Luka Modrić igrao je za Spurse svih 90 minuta i asistirao za drugi pogodak, dok su Vedran Ćorluka i Niko Kranjčar susret gledali s klupe. Tottenham je s nova tri boda preskočio Chelsea i sada je četvrti.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije