STVARI IZMIČU KONTROLI

Kalinićev istup pokrenuo je lavinu! Na pomolu masovni egzodus s Poljuda, odlazi i Rakitić?

Uzvratna utakmica 3. pretkola Konferencijske lige između Hajduka i Ružomberoka
Foto: Ivana Ivanovic/PIXSELL
1/5
12.09.2024.
u 08:39

Nekako sumnjamo da će se dogoditi baš to da Ivan Perišić zaigra za Lokomotivu, ali nakon svega što se izdogađalo na njegovoj relaciji s Hajdukom ni to ne zvuči do kraja nemoguće.

Da vam je netko prije par tjedana rekao da će u zadnjem vikendu listopada ove godine Ivan Perišić biti na terenu Poljuda, vrlo biste vjerojatno pomislili da će i dalje biti član udarne jedanaestorke u Hajduku. Ako ste još k tome simpatizer ili navijač splitskih bilih, mogli biste mu odvratiti onom čuvenom "a šta san ti ja reka'", frazom kojom se u Dalmaciji često hvastaju kada su po pitanju nečega u pravu. No, sudbina je na to spala, da ćemo proslavljenog vatrenog, jednog od najvećih nogometaša u povijesti hrvatske nogometne reprezentacije tada u obliku aktera poljudskog dvoboja možda gledati u dresu gostujućeg kolektiva.

Nije prvoaprilski prank, nije ni neka bezukusna podvala, radi se o tome da je Ivan Perišić, kako to prenose Sportske novosti, na korak do potpisa za - Lokomotivu! Trenira Perišić u Zagrebu, može naći klub svakog trenutka jer radi se o slobodnom igraču koji je svoj ugovor s Hajdukom raskinuo za vlastitih 200 tisuća eura. Po planovima koji kruže eterom, 35-godišnji Omišanin do siječnja bi se obvezao na vjernost zagrebačkim bijelo-plavima, a onda bi s novogodišnjim vatrometom krenuo istočnije, ondje gdje bogati mecene nogometaše njegove kvalitete plaćaju u zlatu.

VIDEO: 'Ovi u Hajduku nemaju pojma, smije im se cijela Dalmacija! Tu više nema spasa...'

Iz Hajduka bi nakon zadnjeg istupa Nikole Kalinića u srijedu ujutro mogli pobjeći još neki. Ravno čudu bilo bi da na Poljudu dulje od preostala tri mjeseca do kraja 2024. ostane Ivan Rakitić. Saznati se može, i on ima u rukavu neki plan za brzi odlazak na stražnja vrata, jer u situaciji u kakvoj je Hajduk trenutno, ondje nije najoptimalnija sredina ni za jednog igrača. 

"Bila je to odluka srca, a završni poticaj došao je od moje supruge Raquel. Rekla mi je da bi voljela živjeti u Hrvatskoj s cijelom obitelji, Jednostavno, ponosan sam što mogu biti u svojoj zemlji, igrati u HNL-u i pokazati svoju zemlju obitelji", rekao je Rakitić prije par dana u intervjuu jednoj španjolskoj radio-postaji. Pitanje je misle li u obitelji Rakitić i danas isto...

Srijeda je označila, čini nam se, tek početak prepucavanja u odnosima Kalinića i onih koji su zauzeli njegovu stranu s Bilićem i njegovim pristašama u pogledu na cijelu situaciju u klubu. Sve skupa moglo bi dovesti do žestoke polarizacije između onih koji zagovaraju aktualni model upravljanja klubom i onih drugih koji mu se žestoko protive. Kada dođe do takvog stanja, najčešće pati objekt u sredini velike svađe, a to je u ovom času Hajduk. Stoga, da ne bi došlo do potpunog kadrovskog, moralnog i drugog osipanja, stvari na Poljudu trebale bi se početi sređivati odmah.

FOTO: Gattuso odlazi iz Hajduka? Kalinić otkrio informacije koje će razbjesniti navijače bijelih

Uzvratna utakmica 3. pretkola Konferencijske lige između Hajduka i Ružomberoka
1/8
Ključne riječi

Komentara 32

Avatar Provokator1
Provokator1
09:40 12.09.2024.

Kao dinamovac ali prije svega kao netko tko voli hrvatski nogomet, nimalo nisam sretan zbog ovih turbulencija u velikom klubu kao što je Hajduk. Možda i nije loše da dožive katarzu, riješe se malignih pojavnosti od upravljačke strukture pa sve do igrača. Neka istrpe mlade igrače iz svojih pogona sezonu-dvije ako treba bez većih uspjeha, konsolidiraju se i imaju nakon toga clean start. U svakom pogledu želim im sreću da što prije isplivaju iz ove krize.

Avatar Platonix
Platonix
08:56 12.09.2024.

dite ajduka je reklo: "car je gol"

KR
kruti156
09:36 12.09.2024.

drug mršnik, NE postoji 'najoptimalnije', samo OPTIMALNO..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije