Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KONAČNO SU SPREMNI

Kao da idu na kraj svijeta: Hrvatski reprezentativci putovali 24 sata, promijenili tri zrakoplova...

Odbojkaši Hrvatske i Ukrajine sastali se u finalu Zlatne europske lige
Foto: Davor Javorovic/PIXSELL
1/2
04.07.2024.
u 09:40

Ne opterećujemo se time, već idemo isključivo susret po susret. Dakle, prvo je Belgija, i fokus je na tome. Ponavljam, dobro smo trenirali, osvježili smo se i nismo se opterećivali mogućim suparnicima - kaže naš izbornik

Odbojkaši Hrvatske danas će u kineskom gradu Linyi igrati u četvrtfinalu Challenger kupa, izlučnog natjecanja za nastup u prestižnoj Ligi nacija, u kojoj su i naše odbojkašice lani sudjelovale. Na put dug više od 24 sata, uz tri promjene zrakoplova i još ponešto cestovnih vozila, izbornik Igor Juričić poveo je isti sastav koji je nastupao i u ovogodišnjoj Zlatnoj europskoj ligi, i koji je srebrom s Final Foura u Osijeku stekao pravo, uz pobjednika Ukrajinu, za nastup na Challenger kupu u Kini. Suparnik u četvrtfinalu bit će nam Belgija, koju su naši svladali u ovogodišnjoj Zlatnoj europskoj ligi s 3:1, dok smo ih lani jednom izgubili i jednom dobili, s identičnih 3:1

– Nakon Final Foura u Osijeku imali smo četiri dana odmora poslije čega smo odmah krenuli s nastavkom rada. Analizirali smo polufinale i finale Zlatne europske lige, popravili one stvari kojima nismo bili do kraja zadovoljni, još malo poboljšali igru i čini mi se da spremni odlazimo na ovaj turnir – rekao je Igor Juričić, izbornik Hrvatske..

O Belgiji?

– Zapravo se uopće nismo toliko bavili Belgijcima koliko nama samima. Znamo ključ kako ih dobiti, isto kao što i oni vjerojatno znaju kako dobiti nas, jer se dobro poznajemo. Možda je čak i dobro što se u prvom susretu sastajemo s europskom momčadi, možda će donekle ipak biti lakše jer su nam informacije dostupnije. Iako, sam je turnir velika nepoznanica, dug je bio put do Kine, pitanje je i kako ćemo se adaptirati u tako kratko vrijeme jer je šest sati vremenske razlike. Stoga smo i cijelu priču podijelili na tri etape – put, dolazak i regeneracija te fokus na utakmicama – istaknuo je Juričić.

Samo pobjednik stječe pravo igranja na velikoj sceni, u VNL-u, što je san svakog odbojkaša. Ždrijeb pobjednika našeg susreta u polufinalu "gura" na pobjednika meča Ukrajina – Čile.

– Ne opterećujemo se time, već idemo isključivo susret po susret. Dakle, prvo je Belgija, i fokus je na tome. Ponavljam, dobro smo trenirali, osvježili smo se i nismo se opterećivali mogućim suparnicima, već smo nastojali popraviti naše nedostatke. Puno smo radili na bloku i obrani, momčad je odlično reagirala i mislim da smo spremni za ovu fazu natjecanja – rekao je na kraju izbornik hrvatske muške odbojkaške reprezentacije.

Naša je reprezentacija doživjela neke generacijske promjene, a kapetan Petar Đirlić posebno je apostrofirao jednog novog igrača u sastavu:

– Sven Jakopec je najugodnije iznenađenje. Pametan je i radišan, i on će još godinama biti okosnica naše reprezentacije, koja je u najboljim godinama, nemamo nijednog 30-godišnjaka.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije