Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 13
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SPORNA ODLUKA

Nizozemac osuđen za silovanje nastupit će u Parizu. Velika kontroverza uoči Olimpijskih igara

Paris 2024 Olympics headquarters being searched by police
Foto: STEPHANIE LECOCQ/REUTERS
1/5
27.06.2024.
u 18:42

"Učinio sam ono što sam učinio. Ne mogu to vratiti, pa ću morati snositi posljedice. Možete suditi, naravno. To je najveća pogreška u mom životu", rekao je nizozemski odbojkaš još 2018., godinu dana nakon što je izašao iz zatvora

Nizozemski odbojkaš na pijesku, Steven van de Velde, predstavljat će Nizozemsku na ovogodišnjim Olimpijskim igrama u Parizu u paru s Matthewom Immersom. Zbog njegovog uključivanja u ekipu nastala je poprilična kontroverza obzirom da je 2014. osuđen na četiri godine zatvora zbog silovanja djevojčice.

Van de Velde sada ima 29 godina. Prije deset godina osuđen je na zatvorsku kaznu u trajanju od četiri godine zbog silovanja djevojčice kojoj je tada bilo 12 godina, piše CNN. Premda je odslužio dodijeljenu mu zatvorsku kaznu i izašao iz zatvora još 2017. godine, njegovo uključivanje u tim koji predstavlja Nizozemsku izazvalo je popriličnu kontroverzu.

GALERIJA Pogledajte koje su poznate osobe došle podržati vatrene u Leipzigu

Paris 2024 Olympics headquarters being searched by police
1/26

"Učinio sam ono što sam učinio. Ne mogu to vratiti, pa ću morati snositi posljedice. Možete suditi, naravno. To je najveća pogreška u mom životu", rekao je nizozemski odbojkaš još 2018. godine.  "Van de Velde sada ispunjava sve kvalifikacijske uvjete za Olimpijske igre i stoga je dio tima", poručili su iz nizozemskog Olimpijskog odbora u odgovoru na primjedbe na Van de Veldeovo sudjelovanje u Olimpijskim igrama.

Olimpijske igre u Parizu bit će otvorene 26. srpnja u Parizu. Francuska prijestolnica bit će glavno središe igara 33. olimpijade. Uz to, razna natjecanja održavat će se u još 16 gradova diljem europskog francuskog teritorija.

VIDEO Građani se okupili u zračnoj luci kako bi dočekali Vatrene

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije