HAJDUK - ŠIBENIK 2:1

Karačić: Zec je najbolji napadač u Hrvatskoj

Hajduk - Šibenik (1)
Foto: PIXSELL
1/13
21.04.2010.
u 19:10

Sve do 89. minute Rabuzinovo “Sunce” bilo je bliže Šubićevcu. Senijad Ibričić sigurno bi bio tragičar, a onda se sjajnom reakcijom nakon Ljubičićeva udarca iskupio za promašeni jedanaesterac i zabio za Hajdukovu pobjedu 2:1.

– Nema sumnje da Hajduk čeka pakao na Šubićevcu – kazao je nakon pobjede bijelih od 2:1 u prvoj finalnoj utakmici kupa simpatični vezist Šibenika Stipe Bačelić-Grgić. Tom izjavom sažeo je sva poljudska zbivanja i ono što se ima dogoditi. U Šibeniku će za dva tjedna biti ludnica, Krešimirov grad ima veliku prigodu za trofej.

– Rabuzinovo će "Sunce" za dva tjedna biti u Šibeniku i sve ćemo učiniti da i ostane tamo. Tražili smo aktivan rezultat, s postignutim golom, to bih potpisao i prije utakmice – rekao je trener Šibenika Branko Karačić. Hajduk je pobijedio, Šibenik bio ravnopravan i da nije bilo Senijada Ibričića, Splićani bi tugovali. Jer, Ibričić je iznikao u 88. minuti, odbijanac pospremio u mrežu i tako se iskupio za promašeni jedanaesterac u 44. minuti koji je sam izborio. Tako je Šibenikovu vrataru Goranu Blaževiću uzeo naslov junaka utakmice.

Bilo je to finale čudnih situacija. Taj Ibričićev promašaj, pa pobjedonosni pogodak, Tičinovićev (strašnu prigodu propustio je u sudačkoj nadoknadi za 3:1) gol za 1:0 koji je postigao nakon deset sekundi provedenih u igri (ušao je na savjet Ivice Kalinića), pa Zecov izboreni jedanaesterac i sigurna realizacija za 1:1.

– Još jednom je potvrdio da je najbolji napadač Hrvatske lige – napomenuo je Karačić.

A Zec je dodao:

– Nisam bio impresioniran Ibrinim promašajem, bio sam siguran u sebe. I motiviran Hajdukom i punim Poljudom.

Nisu samo golovi imali posebnu "patinu". Šibenik je kasnio na utakmicu jer se pokvario autobus.

– Došli smo pedeset minuta prije utakmice. To nas je svakako zbunilo – objasnio je Karačić. Ivan Božić prije godinu i pol dana u Poljudu je slomio desnu nogu, sad je teško stradao zglob lijeve noge.

Poklepović nije bio baš rječit:

– Bilo je zanimljivo, otvoreno. Pobjeda daje nadu da ćemo prigrabiti "Sunce".

Komentara 3

Avatar messi.10
messi.10
19:07 22.04.2010.

Janez 1. pametna

OB
-obrisani-
19:25 21.04.2010.

Bio je to istinski spektakl i najviše što nogomet može ponuditi..

BO
bode
08:24 22.04.2010.

tekma je bila shit. znam, bio sam tamo. torcida je bila prosjek. sve u svemu, trenerima, osobito Poklepanu, nula bodova.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije