ATP LJESTVICA

Karlović nakon sjajnog vikenda ušao među 40 najboljih

Ivo Karlović (1)
13.02.2012.
u 11:10

Najbolji renking od hrvatskih tenisača ima Marin Čilić koji je 23. na ljestvici

Ivo Karlović sjajnim je igrama za vikend pogurnuo Hrvatsku u četvrtfinale Davisova kupa, a onda ga je u ponedjeljak dočekalo i sjajno stanje na ATP ljestvici. Nakon dvije pobjede u pojedinačnim pobjedama protiv Japanaca te jedne u paru s Dodigom skočio je za četiri mjesta te je danas 39. igrač svijeta.

Iako je Div sa Šalate trenutačno u boljoj formi od Marina Čilića, Međugorac je na 23. mjestu, jednom slabijem u odnosu na prošli tjedan. Ivan Ljubičić pao je za osam mjesta te je 41., a Ivan Dodig nije mijenjao poziciju te je ostao 55.

U topu 10 nije bilo promjena. Skok od tri mjesta ubilježio je Amerikanac Isner koji je prošlog tjedna u Davisovu kupu u Švicarskoj slavio protiv Federera te je sada 14. na svijetu.

Petra Martić napredovala je na WTA ljestvici za šest mjesta nakon nastupa na turniru u Parizu i sada je 60. igračica svijeta. Mirjana Lučić sa 120. otišla je na 117. mjesto ljestvice.

Listu vodi Azarenka, ispred Šarapove i Kvitove.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije