Bez iznenađenja

Kauboji su spremni! Horvat ide na Finsku s najjačima

Varaždin: Održano druženje u sklopu priprema Hrvatske seniorske rukometne reprezentacije
Foto: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL
1/3
29.03.2022.
u 15:03

Hrvoje Horvat odredio popis igrača za kvalifikacijske susrete za odlazak na SP

Nakon nedavnog reprezentativnog tjedna, već u travnju na rasporedu je novo okupljanje hrvatske muške seniorske rukometne reprezentacije.

Tijekom nadolazećeg EHF team weeka od 11. do 17. travnja 2022., igrat će se drugi krug kvalifikacija za plasman na Svjetsko prvenstvo koje će se sljedeće godine igrati u Švedskoj i Poljskoj.

Prvo Vanta, pa Varaždin

U drugom krugu kvalifikacija sudjeluje i Hrvatska. Kao što je poznato otprije, suparnik nam je Finska. Prvi susret igrat će u finskom gradu Vantaa, 13. travnja u 18 sati, a uzvrat će se igrati u Areni Varaždin, 16. travnja, također u 18 sati.

14.03.2022., Zagreb - Okupljanje muske rukometne reprezentacije u zagrebackom hotelu Westin nakon cega ce reprezentacija otputovati u Varazdin gdje ce boraviti i trenirati sljedeci tjedan. Izbornik Hrvatske Hrvoje Horvat. Photo: Goran Stanzl/PIXSELL
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

Izbornik Hrvoje Horvat danas je objavio popis igrača za tu akciju. Na izbornikovu popisu nalazi se 21 igrač, a na listi pričuva još ih je devet.

– Nema nikakvih iznenađenja na popisu. Svi koji su bili nedavno na pripremama su u kadru za susrete protiv Finaca. Dakle, idemo s trenutačno najjačom mogućom postavom. Sada treba samo čekati i nadati se da se netko neće, ne daj Bože, ozlijediti u ovih desetak dana, a znamo da u desetak dana ima jako puno utakmica, a pogotovo u njemačkoj ligi – rekao je izbornik Horvat.

Gojun među pričuvama

Na popisu za Finsku su sljedeći igrači – vratari: Marin Šego (Montpellier), Matej Mandić (PPD Zagreb) i Dominik Kuzmanović (Nexe); desna krila: Ivan Čupić (PPD Zagreb), Filip Glavaš (Trimo Trebnje); lijeva krila: David Mandić (PPD Zagreb), Marin Jelinić (Nexe); kružni napadači: Željko Musa, Marin Šipić (oba PPD Zagreb), Veron Načinović (Montpellier), Marino Marić (Melsungen); srednji vanjski: Domagoj Duvnjak (Kiel), Luka Cindrić (Barcelona), Igor Karačić (Kielce); lijevi vanjski: Zvonimir Srna (PPD Zagreb), Marko Mamić (Leipzig), Tin Lučin (Wisla), Halil Jaganjac (Nexe); desni vanjski: Ivan Martinović (Hannover), Luka Lovre Klarica (PPD Zagreb) i Luka Šebetić (Nava). Pričuve su: Josip Šarac (Göppingen), Jakov Gojun, Davor Ćavar, Vlado Matanović (svi PPD Zagreb), Mateo Maraš (Pelister), Leon Šušnja (Wisla), Ivan Pešić (Stuttgart), Kristian Pilipović (Kadetten) i Ante Gadža (Vardar). 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije