MINIMALNO Smrekar je kažnjen sa 4000 kuna po članku 50. zbog nesportskog ponašanja, a Buljat sa 30.000 kuna zbog fizičkog napada

Kazne smiješne, sudac Vlajčević visi

19.11.2008.
u 16:25

Disciplinski sudac 1. HNL-a Krešimir Vlajčević napokon je izrekao kazne Hajdukovu igraču Jurici Buljatu i Varteksovu igraču Mariju Smrekaru koji su se fizički sukobili na utakmici u Varažinu. Postupak se vukao 17 dana, a igrači su kažnjeni novčano, što je smiješno za onakvo udaranje.

- Smrekar je kažnjen sa 4000 kuna po članku 50. zbog nesportskog ponašanja jer se ni na TV-snimci ne vidi da je bilo fizičkog napada. Buljat je kažnjen sa 30.000 kuna zbog fizičkog napada, ali mu je utvrđen niz olakšavajućih okolnosti. Važne su bile i njihove izjave, ne optužuju se međusobno za prekršaj, a ovo je prvi put da nam je jedini dokaz TV-snimka - objasnio je Vlajčević.

Nama se takve kazne čine previše blagima, kako to da im nije zabranjen nastup?

- Nije nimalo blaga, nego odgovarajuća. A počeli smo sa sastancima kako bismo ubuduće lakše rješavali slučajeve kad je jedini dokaz TV-snimka. Igrači nisu dobili ni crvene kartone - kaže Vlajčević.

Predsjednik Udruge klubova PHNL-a zamolio je za “time-out” u komentiranju kazne.

- Suzdržat ću se komentara do četvrtka. Danas imamo sjednicu Skupštine Udruge klubova i jedna od tema bit će i ta kazna. Zato sad ne želim ništa govoriti o tome - rekao je Igor Štimac.

Takav odgovor znači da niste zadovoljni?

- Pričekajte Skupštinu - dodao je Štimac.

Nakon svega, govori se i da će Vlajčević biti smijenjen zbog tih kazna (Buljata kaznio novčano po članku za koji ne postoji novčana, nego samo vremenska kazna), a i predugo je čekao s kažnjavanjem.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije