RIJEKA - STANDARD

Kek: Možemo prezimiti u Europi, to je veliko priznanje za Rijeku

Matjaž Kek
Marijan Susenj/PIXSELL
26.11.2014.
u 16:36

- Još je jedna velika utakmica pred nama. Igra se 5. kolo Europa lige, a mi još uvijek govorimo o tome da s pozitivnim rezultatom možemo prezimiti u Europi što je samo po sebi veliko priznanje i činjenica koja ukazuje da smo nešto napravili u Europi - rekao je Kek.

Trener Rijeke Matjaž Kek najavio je utakmicu sa Standardom koja se u četvrtak (19.00) na Kantridi. Momčad koja pobjedi ima šansu proći skupinu.

- Još je jedna velika utakmica pred nama. Igra se 5. kolo Europa lige, a mi još uvijek govorimo o tome da s pozitivnim rezultatom možemo prezimiti u Europi što je samo po sebi veliko priznanje i činjenica koja ukazuje da smo nešto napravili u Europi - rekao je Kek.

Rekao je i par riječi o Standardu.

- Naš protivnik ima istu računicu kao mi, što znači da nas čeka pravi europski okršaj u kojemu će obje momčadi tražiti bodove s kojima može računati na europsko proljeće. Čeka nas prava utakmice protiv momčadi koja bolje igra vani nego doma, što ukazuju njihovi rezultati protiv Anderlechta i Genta. Gledali smo tri njihove zadnje utakmice i ostajem pri tome da je naša skupina vrlo kvalitetna. Gledao sam nekoliko zadnjih utakmica Lige prvaka, naša bi skupina mogla konkurirati za termine u utorak ili srijedu. Imaju trenera koji ima svoju viziju, dugo je u belgijskom nogometu, potječe s naših prostora pa mu neće biti teško doći do pravih informacija. Ali nisam za to da previše razmišljamo o protivniku. Jedva čekamo da utakmica počne, veseli me da govorimo o nogometu - rekao je Kek i zaključio:

- U četvrtak će se na Kantridi igrati nogomet, dosta je bilo negativnosti proteklih dana. Utakmica će se igrati u sjajnom ambijentu, koji motivira i nudi pozitivnu sliku o Rijeci i Hrvatskoj.

Očekivani sastav Rijeke: Vargić - Tomečak, Lešković, Samardžić, Vešović  - Močinić, Jajalo, Kvržić, Sharbini – Kramarić, Krstanović

Upitni: Moises, Mitrović

Izostaju: Leovac (kartoni), Ivančić (ozljeda)

>> Kek: Dogodi se to i igraču kao što je Kramarić...

Komentara 2

PE
Petrol
16:54 26.11.2014.

Rijeka i Medvescak su trenutno jedine ekipe u hrvatskoj koje imaju pozitivne naslovnice. Bravo.

Avatar lokalpatriot ri
lokalpatriot ri
06:53 27.11.2014.

KN Armada Rijeka Postaje standardno već da se jednom mjesečno okupimo četvrtkom podno legendarnih stijena Kantride. Ipak, ovaj četvrtak mogao bi ostati dugo u pamćenju, barem do drugog standardnog četvrtka, onoga u veljači slijedeće godine. Jasno je svima da akoo na standardni četvrtak pobjedimo Standard kako smo blizu toga da ne moramo čekati srpanj za europsku utakmicu. Četvrtak na Kantridi je mjesto kada uživamo pod stijenama, kada Kantrida gori i gura svoju Rijeku protiv jačih i skupljih momčadi. Kada bar na jedan dan iskoračimo iz mulja nogometne močvare, dignemo glavu ponosno prije nego što nas vikend vrati u realnost. Sve povijesne pobjede u europskim pohodima imale su jednu zajedničku karakteristiku, pune tribine koje fanatičnim navijanjem preko 90 minuta stoje uz svoju Rijeku, ne daju da padne ili odustane i već 11 utakmica u Europi nitko ne zna za pobjedu na Kantridi. Možda je kraj 11. mjeseca, možda se sprema hladna i kišna večer, možda je protivnik bolji, možda će imati blagonaklonost sudaca kao i u prvoj utakmici, možda...To možda možemo i moramo rješiti samo mi, nema isprika...Kada čujemo krepat ma ne molat, neka to bude istinski, jer 12. igrač može donijeti i 12. utakmicu protivnika na koljenima. Neka Kantrida ponosna sluša zaglušujuću buku koja kreće sa Zapada i odzvanja sa svih tribina. Šalove oko vrata, dignimo glavu i poderimo grla kako bi Kantrida ostala neosvojiva tvrđava. Naša pjesma može dati dodatnu hrabrost i energiju koja ruši sve pred sobom. Ovo nije poziv na utakmicu jer nam to ne treba ovo je poziv da na Kantridu cijeli Kvarner dođe spreman stati uz svoju Rijeku, biti Rijeka i živjeti Rijeku kao i uvijek do sad, no još jače, još fanatičnije, još odlučnije – za povijest! Sprema se i posebna koreografija ali prekrasna slika ako nema pravog tona nije potpuna zato uzmite šalove sa sobom i neka Kantrida grmi cijelu večer bezobzira na sve! Krepat ma ne molat!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije